A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

З болем про Афганську війну

Дата: 16.02.2020 21:05
Кількість переглядів: 385

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів України.

Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашого району в селі Тойкут.

В день великого християнського свята Стрітення Господнього  голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, депутат Волинської обласної ради Галина Йовик, Тойкутський сільський голова Віталій Грицюк, учасники бойових дій на території інших держав, рідні військових, що загинули в Афганістані та в ході інших збройних конфліктів за межами України, учасники  АТО та їх рідні, мешканці села зібралися в місцевому Будинку культури, щоб вже в котрий раз вшанувати учасників бойових дій на території інших держав, віддати шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував  свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. День 15 лютого став днем скорботи і вшанування пам’яті тих, хто загинув, виконуючи інтернаціональний обов’язок, і святом для тих, хто залишився живим  і тепер серед нас.

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, звертаючись до присутніх зазначив, що ми повинні розповідати молодому поколінню про  війну, про те, що серед нас живуть люди, які у 18,19,20 років стали свідками та учасниками тих воєнних подій. І ми не вправі про це забувати. Адже, народ, який забуває минуле – немає майбутнього.  В своїй промові Андрій Петрович торкнувся сторінок історії та користуючись нагодою подякував нашим захисникам та їх батькам, які виховали справжніх патріотів. «З глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку за межами України, з особливим болем згадуючи війну в Афганістані та вшануємо всіх живих і низько вклоняємось батькам і родинам загиблих», - завершив свій виступ голова районної ради.

До присутніх з вітальними словами також звернулися депутат Волинської обласної ради Галина Йовик та Тойкутський  сільський голова Віталій Грицюк. А про події тієї війни та ті жахіття, через які довелося пройти розповідали безпосередні учасники афганської війни Возняк Олександр Васильович, Кримчук Сергій Петрович, Семенах Віктор Миколайович. Учасники заходу з болем в душі та сльозами на очах слухали розповіді цих героїв.  

А протягом усього заходу присутніх радували виконанням українських пісень  аматори Будинку культури на чолі з його директором Валентиною Ілюшик. 

                       


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь