A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

"живий ланцюг єднання" Ковельщини

Дата: 24.01.2020 08:27
Кількість переглядів: 493

22 січня вся  Україна, зокрема і Ковельщина відзначила День соборності, адже, більше ста років тому, у 1919 році, у Києві на Софіївській площі  було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

21 січня 1990 року «живий ланцюг» протяжністю майже 800 км з’єднав Івано-Франківськ, Стрий, Львів, Тернопіль, Рівне, Житомир і Київ. Участь у цій символічній акції взяли від 450 тис. (дані радянської міліції) до 3 млн українців (дані організаторів). «Живий ланцюг» 1990 року став найбільшою в історії Україні одномоментною політичною акцією.


Саме наслідуючи таку традицію, свою єдність духу, єдність думки в день цього свята продемонструвала і Ковельщина. 22 січня о 15.00 год за ініціативи голови Ковельської районної ради Андрія Броїла  вперше в історії нашого краю відбулася патріотична  акція "Живий ланцюг єднання" , що присвячена Дню Соборності України. 

 Учасники акції символічно  об'єдналися «живим ланцюгом» на території від села Колодяжне до села Любитів. 

"Сьогодні, в День Соборності, ми вперше  утворюємо "живий ланцюг", що символізує єднання українського народу на відзначення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки", - зазначив голова Ковельської районної ради Андрій Броїло.

В своїй промові Андрій Петрович наголосив на тому, що Соборність землі України – це в першу чергу духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів. Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.  Але, на жаль, сьогодні зовнішній ворог  хоче порушити нашу соборність і єдність. Прикро й те, що  й в Україні є такі люди, які до кінця не усвідомлюють великої історичної ролі боротьби українського народу за свою незалежність. На жаль, майже щодня до нас доходять страшні звітки про гибель наших вояків на Сході України, де триває неоголошена російсько – українська війна. Тому наш святий обов’язок свято берегти пам'ять про тих, хто віддав своє життя за волю українського народу та будувати таку державу про яку вони мріяли.

Користуючись  нагодою голова районної ради Андрій Броїло також  подякував основному партнеру організації заходу Колодяжненській об’єднаній територіальній громаді та зокрема, її очільнику Віталію Кашику.

На заході були присутніми депутати Ковельської районної ради, представники Голобської, Люблинецької та Велицької об’єднаних територіальних громад, духовенства, засобів масової інформації, Ковельської РДА.

Захід розпочався молитвою за єдність України, яку виголосив настоятель парафії  Святителя Миколая Чудотворця (ПЦУ) с. Колодяжне  Іван Оринчак. До вітального слова також запрошувалися, окрім голови ради Ковельської районної ради Андрія Броїла та Колодяжненського сільського голови Віталія Кашика,  керівник аппарату Ковельської РДА Степан Топольський, Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, Люблинецький селищний голова Наталія Сіховська, Велицький селищний голова Віктор Ковальчук. Всі вони  у своїх виступах наголошували на необхідності згуртованості та єдності всіх жителів України навколо національної ідеї.

Опісля цього учасники акції вишикувалися в «живий ланцюг» на узбіччі автодороги Ковель – Луцьк. Елементами цього ланцюгу були жовто – блакитна стрічка та національні прапори України.  Побудувавши  довжелезну шеренгу, учасники акції виконали Державний гімн України під звуки клаксонів проїжджаючих автомобілів. Окремі з них зупинялися, а їх власники робили фото та селфі на фоні «живого ланцюга». Гаслом «Слава Україні – Героям Слава» - завершилася акція.

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

                          

 

 

 

 

      

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь