A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

На території Поворської сільської ради працювала мобільна бригада

Дата: 05.10.2020 09:05
Кількість переглядів: 996

01 жовтня 2020 року на території Поворської сільської ради працювала мобільна бригада соціально психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у складі представників відділу соціальних служб для сім’ї дітей та молоді комунальної установи центр надання соціальних послуг Ковельської районної ради Олени Приступи та Аліни Тарасюк, інспектора сектору ювенальної превенції Ковельського ГУНП у Волинській області Олени Турчин та поліцейського офіцера громади Поворської сільської ради Сергія Сільчука. Основною метою виїзду було провести оцінку потреб особи, яка була направлена, за рішенням суду, на проходження корекційних програм для кривдників, які вчинили домашнє насильство.


Програма для кривдника – комплекс заходів, що формується на основі результатів оцінки ризиків та спрямований на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні  ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

Робота з особами, які вчиняють домашнє насильство, є невід’ємною складовою механізму протидії цьому явищу, оскільки проходження індивідуальної корекційної програми допоможе кривднику усвідомити власну протиправну поведінку, її негативні наслідки для членів родини та допоможе змінити ситуацію і налагодити гармонійні стосунки кривдника з членами власної сім’ї.

Програму для кривдника  особа, яка вчиняє домашнє насильство, може відвідувати за власною ініціативою на добровільній основі. Законодавчо закріплена можливість добровільного проходження програми для кривдників є надзвичайно важливою, адже самостійне прийняття кривдником рішення про проходження програми свідчить про його усвідомлення проблеми  і є першим кроком до її подолання. Як свідчить практика, ефективність і результативність корекційних програм для кривдників значною мірою залежить саме від усвідомлення ними необхідності зміни власної насильницької поведінки. Також кривдник може бути направлений на проходження програми  судом на строк від трьох місяців до одного року.

У разі неявки кривдника для проходження програми або ухилення від її проходження без поважних причин відповідний орган місцевої влади протягом трьох днів повинен поінформувати про це уповноважений підрозділ органів Національної поліції для вжиття заходів.

 

Відділ соціальних служб для

сім’ї, дітей та молоді



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь