A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Ковельщина вшановує 79-ті роковини трагедії Бабиного Яру

Дата: 30.09.2020 09:06
Кількість переглядів: 338

Бабин Яр - одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту, урочище на північно-західній околиці Києва. За два дні 29 та 30 вересня 1941-го року, за офіційними історичними свідченням, там нацистські загарбники розстріляли майже 34 тисяч  мирного населення, з інших джерел лише за 5 днів було розстріляно 150 тисяч . Це були не лише жителі Києва, а і біженці з окупованих українських регіонів, що прибули до міста.


29 вересня 2020 року виповнюється 79-ті роковини від початку однієї з найбільших трагедій ХХ століття – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у місті Києві, вчинених у 1941 – 1943 роках.

Пам'ять про жертви, які були спричинені ксенофобією, расизмом та ідеологією фашизму і тоталітаризму, має слугувати пересторогою для недопущення подібних страшних злочинів проти людяності у майбутньому та водночас сприяти консолідації українського суспільства.

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

Тож з нагоди сумної дати на Ковельщині вшанували світлу пам'ять жертв Голокосту: заступник голови районної ради Олександр Пасенковський,   заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман відвідали місця поховання євреїв, котрі були розстріляні чи закатовані гітлерівцями та присвячені жертвам Голокосту пам’ятні знаки, низько схилили голови у пам'ять про загиблих.

За матеріалалми Ковельської РДА

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь