A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Про перевірку цільового використання коштів при народженні дитини

Дата: 20.02.2020 10:08
Кількість переглядів: 1820

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 року № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» контроль за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей, здійснюється відділом соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді комунальної установи центр надання соціальних послуг Ковельської районної ради шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей.


Під час відвідування сімей з дітьми, які отримують державну соціальну допомогу при народженні дитини, працівниками відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжечка тощо.

У більшості сімей батьки належним чином піклуються та створюються умови для проживання та виховання дітей. Проте є випадки, коли батьки ведуть асоціальний спосіб життя (вживання алкоголю, антисанітарні умови проживання, недостатня увага до потреб дитини). У таких сім’ях проводиться відповідна соціальна робота фахівцями центру. В ході здійснення обстеження спеціалісти Центру надають соціальні послуги, а також консультації, проводять бесіди з батьками по попередженню дитячого травматизму, оздоровленню та вихованню дітей.

До відома, виплата допомоги припиняється у разі:

- позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

- відмови отримувача допомоги від виховання дитини;

- нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

- відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

- тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання, крім дітей, які народилися під час перебування матері в слідчому ізоляторі або установі виконання покарань за умови перебування дитини разом з матір’ю;

- перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

- смерть дитини;

- смерть отримувача допомоги;

- інші обставини.

Також у разі, якщо одноразова допомога при народженні дитини оформлена за місцем реєстрації, але сім’я тривалий час за даною адресою не проживає, а проживає у іншому районі, області або за кордоном і перевірити цільове використання коштів немає можливості, виплата допомоги припиняється.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини, за рішенням управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Потрібно зазначити, що рішення про припинення виплати допомоги при народженні дитини не є кінцевим, і виплату допомоги можуть відновити. Для цього особі, яка здійснює догляд за дитиною, потрібно звернутися протягом 6 календарних місяців після припинення виплати допомоги в управління соціального захисту населення райдержадміністрації з письмовою заявою.

За 2019 рік спеціалістами відділу соціальних служб, для сім’ї, дітей та молоді здійснено 57 вибіркових обстежень сімей з метою контролю за цільовим використанням допомоги сім’ям з дітьми. За підсумками перевірок  не виявлено фактів нецільового використання коштів.

Відповідно до плану роботи відділом соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді комунальної установи центр надання соціальних послуг Ковельської районної ради перевірки цільового використання при народженні дитини будуть проводитися і надалі.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь