A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

АМУ закликає забути про політику, щоб не програти боротьбу з пандемією (ВІДЕО)

Дата: 06.05.2020 10:24
Кількість переглядів: 319

Українські муніципалітети мають спільну позицію щодо виходу країни з карантину: коли йдеться про життя та здоров’я людей – не до політики. Про це на позачерговому засіданні Кабміну України заявив Голова Асоціації міст України Віталій Кличко.  

Він зазначив, що завдяки вчасному введенню карантину  в Україні вдається зберігати стабільну ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби. При цьому великий тягар боротьби з пандемією ліг саме на місцеве самоврядування.


 «І ми вистояли вже майже два місяці. Не допустили інфекційного вибуху, який би зруйнував систему охорони здоров’я. А тепер важливо – не звести нанівець усі зусилля. Не допустити катастрофи та вимушеного повернення до суворішого карантину. Тому необхідно врахувати пропозиції Асоціації, у діалозі шукати й ухвалювати виважені справедливі рішення без політики, заради збереження здоров’я і життя людей», – сказав Голова АМУ.

Асоціація міст України в листі до Прем’єрміністра Шмигаля наголосила, що нині дуже важливо забезпечити системну та злагоджену взаємодію всіх гілок влади. Для цього необхідно:

? відновити справедливість та притягнути до відповідальності всіх тих, хто працював під час карантину всупереч заборонам;

? надати медикам належне та обіцяне Урядом фінансування. Саме для цього створили Стабілізаційний фонд у розмірі 64,7 млрд грн. Із місцевих бюджетів за 53 дні карантину витрачено 2 млрд грн на протидію COVID-19;

? забезпечити відкрите інформування в режимі реального часу про використання коштів Стабілізаційного фонду, на формування якого вилучили кошти з кожного місцевого бюджету для створення системи медичного забезпечення людей не тільки сьогодні, але й на випадок повторної хвилі пандемії;

? заблокувати законодавчі ініціативи, які передбачають зменшення доходів місцевих бюджетів. Українські муніципалітети, позбавлені частини доходів при формуванні Стабілізаційного фонду, фінансують велику частину витрат у боротьбі з короновірусом і при цьому вже надали податкових пільг для малого та середнього бізнесу в обсязі більше 5 млрд грн;

? надати право органам місцевого самоврядування пом’якшувати умови карантину, відміняти обмеження господарської діяльності на підставі рішень комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у залежності від ситуації з рівнем захворюваності, соціально-еконономічних умов у конкретних громадах.

АМУ сподівається, що у постанові Уряду, яка вносить зміни до його постанови від 11 березня 2020 року №211 та передбачає пом’якшення обмежувальних заходів, врахують пропозиції  Асоціації.

Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України

https://www.auc.org.ua/novyna/vklychko-koly-mova-yde-pro-zhyttya-ta-zdorovya-lyudey-nam-ne-do-polityky

 

Пряма мова В.Кличка (відео)

https://www.youtube.com/watch?v=i6TEYDOs_Oo&feature=emb_logo


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь