A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Місцеві бюджети громад Волині поповняться акцизом на пальне

Дата: 26.02.2020 10:29
Кількість переглядів: 310

Уряд схвалив Порядок зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів у 2020 році. На крайньому засіданні урядовці ухвали постанову «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2020 році».  Асоціація міст України, яка відстояла продовження цьогоріч зарахування до місцевих бюджетів частини акцизного податку з пального, має надію, що до початку березня ці кошти почнуть надходити до бюджетів громад.


Загальний прогнозований обсяг коштів, які отримають громади, складе 7,7 млрд грн. Зокрема, для Волині ця сума складе понад 200 мільйонів гривень.

«Асоціація міст України зайняла активну та принципову позицію, щоб акциз залишився у громадах і його вдалося відстояти на 2020-ий. Ці надходження тепер поповнюватимуть бюджети громад. Водночас, акциз з пального є тимчасовим і при зміні бюджетної і податкової систем країни бюджети значної частини територіальних громад можуть втратити цей важливий для них вид доходу», - зауважує консультант з бюджетних питань Асоціації міст України у Волинській області Василь ГРОМ, який працює в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

Наголосимо, що Порядок зарахування у першому півріччі 2020 року частини акцизного податку до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2020 році, зокрема, передбачає автоматизоване відрахування місцевим бюджетам частини (13,44%) акцизного податку.

Постановою передбачено зарахування до бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Частки визначено, виходячи з обсягів реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на відповідній території за друге півріччя 2019-го, з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДФС, відповідно до Порядку.

Вищезгадана Постанова набуде чинності з дня її опублікування.

Зарахування до бюджетів  органів місцевого самоврядування частини акцизного податку, що надійшов із 1 січня 2020-го, Державна казначейська служба здійснить у двотижневий строк із дня набрання чинності постанови.

Офіс реформ, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь