A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Профілактичний захід до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства

Дата: 03.12.2020 11:24
Кількість переглядів: 554

2 грудня 2020 року у рамках співпраці на базі Ковельського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» за участі психолога відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді комунальної установи центр надання соціальних послуг Аліни Тарасюк, старшого інспектора відділу пробації Олени Кузьмич, психолога відділу пробації Марини Муравчук  було проведено тематичний захід до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства для осіб засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.


    Зараз, в наш високотехнологічний і цивілізований вік, рабство здається чимось давно забутим, яке давно пішло в далеке середньовічне минуле. Але, на жаль, це не так. І тепер, досі процвітає у світі торгівля людьми. Цьогорічна пандемія також, на жаль, підвищує і ризики торгівлі людьми. Погіршення економічних умов, введення карантину призвели до повної або часткової втрати роботи частини наших громадян, що змушує їх шукати заробітку за кордоном та іноді погоджуватися на досить ризиковані пропозиції. Зловмисники та шахраї можуть скористатися нагодою та вразливим становищем людей, щоб залучити їх до експлуатації та торгівлі людьми використовуючи різноманітні шахрайські схеми. На жаль, Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми. Випадки торгівлі людьми також зафіксовані всередині України. Торгівля людьми заборонена і карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України. Більшість постраждалих від торгівлі людьми вважають, що їхнє рішення мігрувати у пошуках кращого працевлаштування - це підконтрольний їм процес. Вони не усвідомлюють, що від самого початку їх обманюють аби лише створити ситуацію, в якій їх можна буде експлуатувати. Це основні моменти, на яких акцентувалась увага під час профілактичного заходу особам молодіжного віку засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

   Психолог Аліна Юріївна розповіла як уникнути ситуації торгівлі людьми:

  • Не слід довіряти рекламній фірмі, яка не вказує повної назви, адреси, номеру ліцензії та органу ліцензування, що її видав. Торгівці людьми можуть ввести вас в оману, використовуючи різноманітні фірми-посередники з працевлаштування за кордоном, туристичні, шлюбні та модельні агенції, служби знайомства, оголошення, незнайомих людей, а часом навіть сусідів, знайомих.
  • Не слід вести переговори про навчання, працевлаштування чи шлюб наодинці з агентом, запросіть взяти участь у переговорах довірену особу. Перевірте, чи має фірма ліцензію на надання відповідних послуг (навчання, працевлаштування за кордоном). Зв’яжіться з Посольством країни, куди ви плануєте подорож та дізнайтеся про правила щодо працевлаштування або навчання іноземців.

 

     У Міжнародний день боротьби з рабством, ми ще раз хочемо нагадати, що жертвою торгівлі людьми може стати кожен, неважливо якого віку, віросповідання, чи статі. Убережіть себе та своїх близьких, будьте проінформовані.

 

Відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

комунальної установи центр

надання соціальних послуг.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь