A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Звернення голови Ковельської районної ради Андрія Броїла з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

Дата: 23.08.2020 11:44
Кількість переглядів: 596

Маю за честь від імені депутатського корпусу Ковельської районної ради та від себе особисто привітати всіх Вас з величним державним святом – Днем Незалежності України. Це свято  є результатом багатовікової боротьби українського народу за його кращу долю та вільне  життя. «В своїй хаті  своя й правда, і сила, і воля», - говорив  Тарас Шевченко. Саме цього завжди й прагнули українці – жити господарями на Богом даній землі.  


24 серпня 1991 року Верховна рада УРСР під тиском демократичної опозиції та масових мирних, вуличних демонстрацій ухвалила Акт проголошення Незалежності України.

Слід зауважити, що цей Акт  ухвалили майже всі присутні в сесійній залі депутати, навіть, комуністи – ортодокси. На жаль, багато з останніх були вовками в овечих шкурах і проголосували за незалежність лише під тиском власного страху  та з  надією на індульгенцію за скоєні режимом  злочини. Очевидним є той факт, що незалежність  не принесла Україні миттєвого процвітання – країна ще довго виходила з економічної, фінансової і політичної кризи. І саме на цьому фоні політики, що сповідували принципи комунізму, маніпулюючи думкою людей, нав’язували їм ідею тотожності незалежності злидням і необхідності повернення України до  «радянської родини».

І лишень у 2016 році  в Україні була заборонена комуністична  ідеологія, і визнана злочинною нарівні з нацистською. Але і сьогодні комуністичні «нащадки - сателіти» у політиці проявляють свою антиукраїнську натуру: називають російське збройне вторгнення на Україну громадським конфліктом, роблять спроби наступу на українську мову, духовність.

День - 24 серпня -  є не тільки святковим, коли ми одягаємо вишиванки і вітаємо один одного наочно або через різні месенджери. Це ще й поминальний день, коли ми зобов’язані згадати всіх, хто віддав своє життя за Незалежність української держави у різні часи: становлення Київської Русі, Гальцько – Волинського князівства, Козацької держави, державних утворень Української революції 1917 – 1928 років, збройної боротьби вояків УПА. Незагоєні рани  України відгукнулись новою біллю втрат кращих синів і доньок, які    захищали  свій вільний вибір на Майдані Незалежності, виконували свій громадянський та військовий обов’язок   в зоні проведення АТО/ООС, ставши жертвами  російсько – української війни, що почалась у 2014 році і триває понині.

Боротьба за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни триває. Триває на фронті і в тилу, у дії і в свідомості, на інформаційному просторі і в  економіці. Тому, напередодні Дня Державного Пропора і Дня Незалежності України в першу чергу хочу  висловити щире співчуття родинам загиблих і померлих вояків сучасності, які під жовто – синім стягом не зрадили власному народу, своїй сім’ї. Хочу подякувати всім українським лицарям, які зі зброєю в руках відстоювали і боронять  нашу Незалежність. Шана і подяка  волонтерам, нашим медикам, які й сьогодні перебувають на передовій у боротьбі за здоров’я нації. Низький уклін працівникам і трудівникам всіх сфер народногосподарського комплексу Ковельщини, які  забезпечують сьогодення нашого району.

Зичу всім Вам та Вашим сім’ям  міцного здоров’я, незламного духу та невичерпної енергії на шляху до розквіту нашої країни.

Слава Україні!

Героям Слава!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь