A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Звернення голови Ковельської районної ради Андрія Броїла з нагоди Великодня.

Дата: 17.04.2020 11:44
Кількість переглядів: 510

Шановні мешканці Ковельщини.

Від себе особисто та від імені депутатського корпусу Ковельської районної ради вітаю Вас  з прийдешнім світлим святом Воскресіння Христового! Уже невдовзі будуть лунати церковні дзвони, що сповіщатимуть про Воскресіння Сина Божого. Звісно, що за звичайних умов більшість християн пішли б до храмів чи Будинків молитви аби спільно, під час всенічного Богослужіння, зустріти Воскресіння Христове, запалити свічки над  великодніми кошиками та з освяченими пасками та крашанками, повіншувавши один одного, розійшлися б по своїх домівках, несучи радісну звістку – Христос Воскрес.


Світла седмиця, це той час, коли весь християнський люд веселиться, гостює та шанує гостей. Святий обов’язок кожного у кого близькі чи родичі відійшли у засвіти відвідати їхні могили на Провідну неділю. Але, цьогоріч, всього цього не буде і цьому є об’єктивна причина. Пандемія коронавірусу внесла, на жаль, свої корективи в суспільне життя жителів України та більшості країн світу. На певний час відкладені амбітні проекти з будівництва та розвитку інфраструктури наших населених пунктів, зупинено господарську діяльність багатьох підприємств, установ, організацій.

Водночас ряд громадських та волонтерських організацій таких, як Ковельська  міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України, «Храм Надії»,  «Віра», «Ковчег спасіння»,  ветеранська організація Ковельського району та інші власноруч виготовляють захисні маски, антисептики та віддають їх тим, хто з певних причин не може їх придбати в аптечних закладах. Звісно, що допомогу цим організаціям для закупівлі необхідних розхідних матеріалів, надають небайдужі жителі Ковельщини: В’ячеслав Шворак, Павло Семенюк, Олександр Титомир, Роман Старушик, Борис Бердніков та багато інших. Найменш захищеним жителям району окремі торговельні організації та політичні партії за посередництвом соціальних працівників та волонтерів надсилають продуктові набори.

Усі без винятку місцеві ради Ковельського району,  в тому числі Ковельська районна рада зі своїх бюджетів виділяють чималі кошти для запобігання поширенню інфекційної хвороби, підтримки наших медиків, які на сьогодні працюють в надзвичайно напружених умовах. Але кошти це ніщо в порівнянні з людським життям. Жодні асигнування не допоможуть у протидії лиху, що впало на цілий світ, якщо ми не будемо проявляти свою християнську і громадянську свідомість та особисту відповідальність. Не забуваймо про те, що у нас ось уже  6 років йде неоголошена російсько – українська війна і Україна, на східному фронті, і так  достатньо втратила своїх синів і доньок. Ми повинні зробити все від нас залежне аби війна з коронавірусом   закінчилася дуже швидко перемогою людства.

Звертаюсь до священників, пресвітерів, керівників та настоятелів християнських релігійних організацій – будьте добрими пастирями для нас, мирян. Кожен з Вас має  беззаперечний авторитет у своїй релігійній громаді, тому сподіваюсь на Вашу мудрість у проведенні Великодніх свят.

Звертаюсь до вірян усіх християнських конфесій та деномінацій – бути  у ці дні дистанційно від наших церков, але завжди бути молитовно близькими до Бога.  Завжди дякуймо Всевишньому за Його всепрощення  та любов до людства. Нехай світла радість Великодня наповнить кожну домівку, а в наших серцях живе надія в те, що Воскреслий Христос, воскресить славу та розквіт нашої неньки України.  Зичу всім здоров’я, Божої благодаті, миру  і спокою. Нехай  панують  у ваших сім’ях та великій родині Ковельщини любов і доброта, турбота один про одного, взаємопорозуміння та взаємопрощення, а подальше життя буде радісним та безхмарним.

Христос Воскрес. Воістину Воскрес.

З повагою, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь