A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Дата: 30.07.2020 11:51
Кількість переглядів: 640

Одним із пріоритетних напрямів діяльності відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді комунальної установи центр надання соціальних послуг Ковельської районної ради є проведення інформаційно-просвітницької роботи з питань протидії торгівлі людьми. 30 липня увесь світ відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Цей день має на меті підвищити поінформованість громадськості про цю глобальну проблему і привернути увагу до тяжкого становища тисячі жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохотити людей активно протидіяти цьому злочину. Адже від цього явища може постраждати будь-хто: незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.


Саме з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми працівники відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді комунальної установи центр надання соціальних послуг Ковельської районної ради Олена Приступа, Аліна Тарасюк, представника Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксани Романюк та начальника відділу сімейної політики та протидії насильству управління соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації Олени Чаюк провели акцію «Торгівля людьми, як себе захистити» на території Білинської, Зеленської, Любитівської сільських рад.

Слід пам’ятати, що торгівля людьми – це тяжкий кримінальний злочин, є грубим порушенням прав людини та в своїй суті несе загрозу національній безпеці країни. Ця проблема залишається однією з найгостріших в Україні у зв’язку із складною економічною ситуацією, збройним конфліктом на сході України та запровадження карантинних заходів через COVID- 19.

Працівники запропонували найпоширеніші рекомендації щодо запобігання торгівлі людьми:

1. Ніколи нікому в жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи, крім офіційних службовців! Завжди отримуйте та сплачуйте за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самі. Це стане на перешкоді торгівцям людьми використати ваші документи для вчинення інших злочинів.      
2. Обов’язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. У разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.   
3. Переговори про працевлаштування за кордоном, навчання, туристичні подорожі чи шлюб не ведіть наодинці з агентом. Запросіть взяти участь у переговорах свою довірену особу, члена сім’ї чи близьку людину. Перевірте, чи має агент або фірма ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном.
4. З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для вас мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один із яких залишається у вас.      
5. Термін законного перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не користуйтесь послугами незнайомців, які пропонують послуги щодо подовження цього терміну.    
7. Залиште своїм родичам та друзям декілька копій внутрішнього паспорта України, закордонного паспорта, візи, контракта, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. Також повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, Консульства (Посольства) України та місця потенційного проживання.     
8. Якщо за кордоном ви потрапили у скрутну ситуацію, зверніться по допомогу до Посольства або Консульства України в країні перебування або зателефонуйте до Міністерства закордонних справ України.     
9. Заздалегідь вивчайте мову тієї країни, куди плануєте поїхати.

 

 

Відділ соціальних служб для

сім’ї, дітей та молоді КУ центр

надання соціальних послуг

Ковельської районної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь