A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Політичні репресії - злочин, якому немає прощення !

Дата: 15.05.2020 13:14
Кількість переглядів: 466

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день, який ми відзначаємо у третю неділю  травня. Цьогоріч цей день припадає на 17 травня. Тож  сьогодні, 15 травня голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, заступник голови Ковельської РДА Роман Кульцман  прийшли до меморіальної стели «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору», що у місті Ковелі, аби вшанувати пам'ять всіх тих,  хто  невинно загинув  в роки більшовицького правління. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя стелли.


Фізичне знищення власних громадян, світогляд яких відрізнявся від комуністичного, було розпочато відразу після більшовицького жовтневого перевороту 1917 р. Воно зачепило середовища видатних діячів і певні категорії населення та періодично сягало своїх піків. Нечуваних масштабів масові репресії досягли після штучного голодомору 1932-1933 років. Упродовж 1937-1938 років вони охопили всю країну. Тривали репресії і після Другої Світової війни, і за часів так званої побудови комуністичного суспільства…

Упродовж десятків років радянська влада ретельно приховувала сліди своїх злочинів: на місцях поховань зводилися режимні об’єкти КДБ, землю заливали бетоном, місцевість розрівнювали бульдозерами й висаджували дерева.

Проте, на щастя, сьогодні у книгах, що знаходяться в бібліотеках Ковельщини,  можна прочитати правду про ті часи. Тож, не забувайте своєї історії. Вшануйте  пам’ять жертв політичних репресій  !  Запаліть вогник у своєму серці !



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь