A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

ЇХНІЙ БЛОКПОСТ РОЗСТРІЛЯЛИ. Пам'ятаємо про героїв

Дата: 22.05.2020 13:17
Кількість переглядів: 399

22 травня – страшний день для історії українського народу. Цього дня 2014 ми відчули, що війна прийшла в кожну українську родину. Блок-пост волинської 51-ї бригади прийняв бій. Хтось із наших бійців загинув відразу, хтось боровся за життя, але не вижив від отриманих ран. Загинуло 18 бійців. Багато поранених, дехто й досі лікується. 


Повернімося в той роковий світанок. Згадаймо про кожного бійця, для кого він став останнім.


БІЙ

У ніч з 21 на 22 травня між 4 та 6 годинами ранку на табір 51-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, що знаходився між селищами Ольгинка та Володимирівка неподалік регіонального ландшафтного парку Великоанадольський ліс, напали бойовики ДНР.

Очевидці повідомляли, що бойовики прибули на 2 джипах та 2 інкасаторських автомобілях (викрадених у «ПриватБанку»). Згідно з іншими даними, нападники прибули на трьох автомобілях або на двох броньованих інкасаторських машинах, які українські військові ймовірно пропустили повз блокпост, після чого були розстріляні впритул, а поранені добиті.

Сепаратисти вели масований вогонь зі стрілецької зброї, протитанкових гранатометів, кулеметів, мінометів, ПЗРК та кидали ручні гранати по табору сил АТО; під час атаки один з снарядів вцілив у бойову машину, внаслідок чого здетонував боєкомплект. На місце бою було направлено санітарний транспорт для надання медичної допомоги пораненим та їх евакуацію до медичних закладів.

Згідно зі свідченнями вцілілих учасників бою, бойовики ДНР напали на табір сил 51-ої окремої механізованої бригади вночі. Під час бою українські військові не стріляли на ураження, адже в Україні не оголошено війну, здійснюючи попереджувальні вистріли в повітря, по ногах нападників тощо. Поранених українських військовослужбовців добивали снайпери, які розташувалися по обох боках від місця бою у лісі.

Підкріплення у вигляді вертольотів Мі-8 прибуло на місце бою вже після його завершення. Також в Інтернеті з'явилося відео, відповідно до якого український вертоліт помилково обстріляв територію, де знаходилися вцілілі бійці 51-ох окремої механізованої бригади, прийнявши їх за бойовиків ДНР.

Згідно з повідомленням Міністерства оборони України, сепаратисти мали на меті прорвати кільце сил АТО, однак українським військовим вдалося відбити атаку та втримати контроль над блокпостом.

Джерело:https://www.volynnews.com/news/vidsichagresoruukrayinayedina/khniy-blokpost-rozstrilialy-rivno-rik-tomu-pamiati-18-heroyiv-51-omb/


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь