A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Уховецьк - моє рідне село!

Дата: 01.10.2020 13:56
Кількість переглядів: 1122

Ось і  наближається до завершення моя каденція, як депутата Ковельської районної ради сьомого скликання. Протягом усіх років я працював на благо громади й спрямовував діяльність, в основному, на розв’зання соціально-економічних та побутових питань мешканців району, на допомогу громадянам, розвиток спорту, освіти, фізичної культури, мистецтва, медицини. 


Постійно  тривала робота зі зверненнями громадян, проводилися особисті прийоми виборців. Слід сказати, що значна частина звернень стосувалася матеріально-грошової допомоги в лікуванні, ремонті житла. Дехто просив надати консультації щодо порушення їхніх прав у сфері торгівлі й послуг. Усі звернення були уважно розглянуті й позитивно вирішені. Тільки протягом останнього року  було виділено для потреб жителів Ковельщини понад 100 тис. власних коштів.

На мою думку, справедливим є твердження: діти  - наше майбутнє. На моє глибоке переконання, щасливе майбутнє нашої країни - за молоддю інтелектуальною й допитливою. Тому намагався всіляко заохочувати дошкільнят та школярів до процесу навчання. Так, постійно маленькі "чомучки" ДНЗ «Сонячний промінчик» села Уховецьк та учні 1-6 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Уховецьк  отримують  подарунки від Святого Миколая; були придбані медичні припарати та маски , а також килим, музична апаратура, спортивний інвентар  для місцевого садочка (понад 20 тисяч), за власний кошт було профінансовано придбання мультимедійного проектора  для учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня  села Уховецьк.  Багато закладів освіти Ковельщини  потребують ремонту, але місцевому бюджетові все охопити одночасно, на жаль, не під силу. Розуміючи становище, виступив спонсором для місцевої школи  с. Уховецьк  і допоміг у її ремонті, зокрема, було облаштоване подвір’я (викладена бруківка), проведено ремонт колонок музичного центру, перил у спортивному залі та зроблено ринви на будівлі школи. За моєї ініціативи та особистого внеску були придбано кухонний  інвентар  в школу (м’сорубка , посуд, і т .д.).

Велику увагу я завжди приділяю спортивному життю Ковельщини. Протягом року багато спортсменів, представників спортивно-молодіжних організацій зверталися за матеріальною допомогою. Кожне прохання намагався виконати. Моя фінансова підтримка стала в нагоді проведення спортивних змагань до Дня сіл  Колодяжненської ОТГ.

У наш час велику увагу слід приділяти духовному, інтелектуальному розвиткові населення. Саме тому я долучився до проведення творчого вечора нашої місцевої видатної поетеси Ніни Шугніло в місцевій школі села Уховецьк.  Сильна держава тільки тоді,   коли є своя мова та сильна віра, коли звучить українська  пісня. Тому я завжди на захисті  українського, зокрема, за власні кошти допомагаю проводити реставрацію храмів сіл Ковельщини, а саме для церкви  с. Уховецьк на ці цілі мною було виділено власних коштів в сумі  понад 250 тис. грн.. (придбання матеріалу для виготовлення куполів, проведення отоплення, зовнішнє утеплення церковної будівлі,  облаштування території навколо церкви та придбання  меморіальної дошки «Молитва за Україну» і т.д.) , а на ремонт місцевої церкви  в с. Кричевичі – 6000 грн.. В пам’ять про подвиг наших дідів та прадідів,   особисто займаюся упорядкування пам’ятників полеглим в боях за Україну, зокрема,  мною було замовлено та  встановлено новий  напис на пам’ятнику воїнам, що загинули в роки Другої Світової війни, який знаходиться в селі Уховецьк. 

Зверталися  мешканці колишньої Уховецької сільської ради  з проблемами у сфері житлово-комунального господарства. Так, надав допомогу в грейдеруванні вулиць села Уховецьк, проведення  світла до новозбудованих осель мешканців вищезазначеного села.  А також  став ініціатором та спонсором відкриття в бібліотеці с. Уховецьк  пункту з надання інформаційних, комп’ютерних та копіювальних послуг населенню (зокрема, для втілення цієї ідеї придбав багатофункціональний пристрій Brother  вартістю 3100,00 грн).

Матеріальну підтримку надавав закладам соціальної сфери Колодяжненської сільської ради, допомагав у проведенні Днів сіл та інших свят. Також надав допомогу в проведенні конкурсів різних рівнів.

Не залишаюсь осторонь і

Коли жителі окремих сіл Ковельщини зіткнулися з проблемою відсутності житла, мені вдалося віднайти кошти, аби провести пільгове кредитування для придбання чи ремонту будівлі мешканців  Колодяжненської ОТГ, що зверталися  за допомогою.

Ніколи не забуваю про подвиг наших теперішніх героїв неоголошеної російсько – української війни. Щоразу надаю волонтерську допомогу на Схід, допомагаю матерям загиблих учасників АТО /ООС та піклуюся про тих, хто вернувся зі Сходу, забезпечуючи їх тил сьогодні  на рідній маленькій Батьківщині. Зокрема,  спілкуючись щодня з учасника АТО /ООС  та учувши нарікання щодо переслідувань  з боку діючого військового прокурора Анатолія Матіоса, я  звернувся до своїх колег – депутатів щодо підтримки ініційованого мною Звернення до Генерального прокурора України з вимогою звільнення заступника Генерального прокурора - Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, з розгляду якого мав одноосібну підтримку депутатського корпусу Ковельської районної ради.  А також   тісно співпрацюю з громадською організацією «Храм надії».

Досить актуальним питання на сьогодні є розвиток одноосібних та дрібних фермерських господарств. На сьогодні були виділені особисті кошти в сумі 100 000 грн. для придбання ягідних  саджанців (малини, вишні, смородини). Саме підтримка таких господарств  і передбачена моєю Програмо і нині. Мрію, щоб наші люди не виїжджали за кордон на «полуницю чи яблука»  в Польщу, а були господарями на своїй землі, були багатими і незалежними. Адже, на моє переконання: коли багаті громадяни – то  багата й та держава.

На тепер я є депутатом Ковельської районної ради сьомого скликання.  Плідно  співпрацюю  депутатським корпусом Ковельської районної ради сьомого скликання, з головою ради  та працівниками виконавчого  апарату ради.   Достименно вивчаю питання, що пропонують на розгляд під час сесійного засідання та сам є ініціатором низки Звернень, зокрема:  Звернення Ковельської  районної ради до Верховної Ради України,  Кабінету Міністрів України, народного  депутата України Степана Івахіва, щодо  фінансування дошкільних навчальних  закладів, які знаходяться в сільській місцевості,  за рахунок коштів державного бюджету; Про Звернення Ковельської районної  ради Волинської області до  Президента України, Верховної Ради України, щодо недопущення прийняття  Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закон України «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних  зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» від 21 лютого 2014 року №743- VII», Звернення  Ковельської районної

ради Волинської області до Президента України, Верховної Ради України  щодо    недопущення наступу на українську мову. Вивчаючи потреби жителів Ковельщини, доводжу їх до відома депутатів,  користуючись своїм правом оголошувати депутатський запит . Протягом тільки останнього року депутати – колеги підтримали понад 10 озвучених мною  на сесійних засіданнях  депутатських запитів, які стосувалися різних сфер життєдіяльності мешканців Ковельського району, це як  відновлення стоматологічного кабінету в Уховецькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини, так і ремонт автомобільної  дороги  0030643 Кричевичі – Уховецьк – М07 протяжністю 9,3 км.

Я є заступником голови постійної  комісії з питань бюджету, фінансів, контролю за використання майна спільної власності  територіальних громад сіл, селищ району. Що дає можливість активно боротися за кожну копійку для нашої Ковельщини.

Працює садочок, усміхаються дітки, стає з кожним роком кращою школа. Село з надією дивить в майбутнє – і від цього мені радісно в душі.

Про результати моєї роботи можуть, звичайно,  судити тільки виборці. Я сподіваюся, тим, хто віддав голоси за мене не соромно за свій вибір.Я як працював, так і надалі працюватиму для розвитку нашого району.

Депутат Ковельської районної ради сьомого скликання Олександр Титомир



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь