A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Навчально Тренувальний Збір з БОЧА 2020

Дата: 20.08.2020 13:57
Кількість переглядів: 938

З 10 по 15 серпня 2020 року у мальовничому селі Пульмо Шацького району Волинської області біля перлини України синьоокого озера СВІТЯЗЬ на звернення громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» до Релігійної Місії «Карітас-Спес» Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви була надана можливість провести Навчально Тренувальний Збір з БОЧА для якісної підготовки спортсменів до місцевих,  обласних і всеукраїнських змагань. У зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 проводився температурний скринінг три рази на день, ми раді що температура учасників була 36,6°C  + 0,2.


       Особливі спортсмени зібралися в дуже гарному краї нашої області для того, щоб позмагатися, а також відпочити від буденності та поспілкуватися один з одним.

Під час проведення НТЗ 14 серпня відбулися відкриті змагання за «Кубок Світязя» з БОЧА серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату організовані Волинським регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" та громадською організацією "Асоціація осіб з інвалідністю  "Добродія в дії ".

У зв’язку з карантином змагання відбувалися тільки в індивідуальних дисциплінах.
Переможцями та призерами стали:
1) Індивідуальна дисципліна ВС-1:
І місце – Шевчук Софія (Голобська ОТГ);
ІІ місце – Сахарук Максим (м. Ковель);
ІІІ місце – Ринковська Катерина (м. Ковель).

2) Індивідуальна дисципліна ВС-2 :
І місце – Сколінчук Едуард (м. Ковель);
ІІ місце – Гелетуха Олег (м. Ковель);
ІІІ місце – Панчук Анастасія (м.Ковель).

3) Індивідуальна дисципліна ВС-4:
І місце – Паталій Борис (Голобська ОТГ);
ІІ місце – Яренчук Ольга (м. Ковель);
ІІІ місце – Репета Роман (Турійська ОТГ).

4) Індивідуальна дисципліна ВС-1 (діти):
І місце – Масюк Аріана (Турійська ОТГ);
ІІ місце – Ткачук Дарина (м. Ковель);
ІІІ місце – Громов Станіслав (м. Ковель).

        Нагородження провели: головний бухгалтер Обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Кириченко Світлана, директор центру відпочинку Релігійної Місії “Карітас-Спес” Луцької дієцезії  Римсько-Католицької Церкви отець Бурник Роман, голова громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Кравчук Володимир. 

       Переможці та призери  змагань від організаторів були нагородженні медалями та дипломами за зайняті місця.

14 серпня в свято Медового Спаса учасники мали можливість освятити букети квітів, на передодні зроблені власноруч, а також мед із пасіки Шевчука Олександра. Біля храму настоятель Черевко Олександр також дав кожному по стаканчику власного меду.      

 Подяки за благодійну допомогу в проведенні Навчально Тренувального Збору з БОЧА  від громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» отримали Релігійна Місія “Карітас-Спес” Луцької дієцезії  Римсько-Католицької Церкви, директор центру відпочинку Релігійної Місії “Карітас-Спес” Луцької дієцезії  Римсько-Католицької Церкви  отець Бурник Роман, директорка Шацького національного природного парку Державного агенства лісових ресурсів України Христецька Марія,

      Подяки за смачне харчування отримали волонтери Шульга Володимир, Штань Ірина, Кобель Любов,  Чайка Леся, Сенюра Іванна.

 

      П’ять днів пролетіло для спортсменів дуже швидко, так як за спілкуванням біля вогнища з друзями та знайомство з новими - час летить не помітно.

У вільний час від тренувань і змагань мали можливість позасмагати, покупатись в озері Світязь (багато учасників вперше на цьому озері). Серед дітей проводились також змагання з БОЧА, учасники цих змагань були нагородженні дипломами та смаколиками від ГО “Асоціація осіб з інвалідністю “Добродія в дії”. Проводили різноманітні конкурси. Смажили, пекли на вогнищі сосиски та шашлик, сало, куштували смачну уху і багато іншого, танцювали та співали всі разом. А який прощальний вечір — вечеря була ням-ням...при свічках – вогниках.

         Цей відпочинок запам'ятається на довго, так як саме такі заходи реабілітують нас фізично і головне психологічно, хоча бувають не так часто.

         Учасники щиро дякують  супроводжуючим і волонтерам: Лисюк Олені, Ринковській Світлані, Янко Ірині, Громовій Марині, Гелетухам Галині та Валерію, Морозу Віктору, Паталій Богдані, Шевчук Катерині з Ковельщини; Масюк Мирославі з Турійського району.

Подяка також підростаючим волонтерам, які активно приймали участь у внутрішніх змаганнях і іграх Кравчуку Тимофію, Морозу Назарію, Янко Софії, Громовій Йордані, Гелетусі Олексію, Сачуку Станіславу з Ковеля, Масюк Владиславі з Турійського району.

 

Книга відгуків ГО «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії»  наповнилась новими записами, ось деякі з них:

З повагою Громова Марина (мама 14 – річного Станіслава)

Щиро вдячна ГО «Добродія в дії», а особливо Кравчуку Володимиру Аврамовичу за запрошення на Світязь. Емоції неймовірні, так як такого активного відпочинку ми не отримували давно. Ми були і у церкві, і на озері, щоденно ранкові зарядки, вечірні танці та посиденьки біля костра надихали і піднімали настрій. А особливу вдячність за цікаву гру по бочі. Це неймовірне задоволення для дитини, а що для матері може бути кращим, як гарний настій дитини. Хочеться побажати керівникам і організаторам ГО «Добродіяв дії» Кравчуку В. А. та Яренчук Ользі терпіння, гарної підтримки, хорошого відношення, нових звершень, хороших результатів у ваших добрих справах. Щоб завжди ваших дорогах були люди з відкритим серцем і готовими допомагати в таких нелегких. Все дуже сподобалося і додому ми повертаємося з позитивом та посмішками. Дякуємо.

 

З повагою і вдячністю сім’я Масюків – Аріана, Владислава і Мирослава

Хочу ще раз подякувати усім організаторам «Добродія в дії», в тому числі Кравчуку ВолодимируАврамовичу за запрошення іучасть у грі «БОЧА». За хороший відпочинок, теплу атмосферу і цікаву гру. Приємно знати, що в країні є люди, яким не байдужа доля наших особливих дітей. Сили, терпіня і наснаги Вам.

 

Сімя Морозів

Щиро дякуємо колективу «Добродія в дії» за чудово організовану поїздку, відпочинок, майстер класи, змагання. Завдяки вам ми та наші діти навчилися багато нового, знайшли нових друзів. Отримали багато позитивних емоцій, набрались енергії. Отримали нагороди. Дуже добре провели час з таким колективом.

 

 

Ольга Яренчук

Прес-секретар Громадської організації

«АСОЦІАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ «ДОБРОДІЯ В ДІЇ»



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь