A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Зустріч агровиробників району та мобільної групи щодо впровадження електронного фермерського реєстру "Державний аграрний реєстр"

Дата: 11.02.2020 14:43
Кількість переглядів: 313

11 лютого 2020 року в залі засідань райдержадміністрації відбулася зустріч агровиробників району та  мобільної групи щодо впровадження електронного фермерського реєстру "Державний аграрний реєстр" на чолі із заступником директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмилою Петриканин, у складі операторів з реєстрації: директора Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Світлани Соколовської, начальника відділу розвитку сільських територій Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксани Шпак  та головного спеціаліста цього відділу Олени Тимощук.


Людмила  Петриканин повідомила, що захід відбувається в рамках пілотного проєкту «Державний аграрний реєстр», який реалізовуватиметься за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». Посадовець роз’яснила присутнім про важливість та можливості учасників аграрного реєстру щодо подальшої участі у державних програмах підтримки та взаємодії із органами державної влади. Також проінформувала про переваги для виробників, котрі створять сімейні фермерські господарства без статусу юридичної особи.

Під час  зустрічі присутні мали можливість опрацювати реєстр,  та подякували департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації і членам мобільної групи за проведену роботу щодо запуску реєстру в районі.

Для інформації

Аграрний реєстр

Що це?

Державний Аграрний реєстр - електронна система, що містить достовірну інформацію про виробників сільськогосподарської продукції, та покликана сприяти реалізації державної політики у сфері агропромислового комплексу.

Мета Реєстру зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, зручною та прозорою та мінімізувати необхідність безпосередньо контактувати з чиновниками.

Переваги реєстру для агровиробників

Спрощений доступ до державної підтримки. Не треба кожного разу подавати інформацію, яка вже міститься в реєстрі – все можна зробити онлайн. Можливість отримання з державних реєстрів інформацію про себе в “єдиному кабінеті” та можливість її відслідковувати, зокрема в частині зміни правового статусу земельної ділянки. Покращення доступу до банківського кредитування та здешевлення фінансового ресурсу за рахунок наявності інформації про суб'єкта та долучення до державної програми кредитних гарантій. Інформація в реєстрі матиме для банку статус офіційної. Отримання оперативної інформації про державну підтримку та інші аспекти аграрної політики. У сервісі передбачені додаткові функції та сервіси послуг: зробити заявку на приїзд інспектора ДПСС, замовляти будь-які довідки та реєстри про себе, повідомляти Держгеокадастр чи будь-які інші реєстри про помилки.

Як працюватиме Реєстр?

На першому етапі за допомогою реєстру буде надаватися інформація з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних і фізичних осіб підприємців, Реєстру речових прав, Реєстру тварин. 

Реєстр працюватиме за принципом “єдиного вікна”. Після реєстрації Реєстр надаватиме користувачу інформацію про нього з всіх державних реєстрів. Зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини. 

Також, частину інформації, яка відсутня в державних реєстрах аграрій зможе подавати особисто.

Реєстр буде доповнено функціоналом, який дасть можливість замовляти державні послуги, які необхідні для ведення сільськогосподарського господарства, зі свого особистого кабінету в Реєстрі.

Як можна зареєструватися?

У сервісі можна зареєструватися як самостійно, так і за допомогою оператора:

Ви можете самостійно за допомогою ЕЦП зайти на сайт ar.gov.ua і внести всю необхідну інформацію та зареєструватися Звернутися до Оператора реєстру за допомогою, захопивши з собою необхідні документи і вас безкоштовно зареєструють.

В рамках пілотних ОТГ  інформація про дату, місце і час зустрічі з виїзною групою операторів реєстру можна отримати на сайтах обласних державних адміністрацій, у голови ОТГ або в інформаційних матеріалах, розміщених у сільських радах.

Увага! На зустрічі з виїзною групою Операторів реєстру ви зможете отримати безкоштовну правову допомогу із земельних питань від кваліфікованих юристів.

Усю необхідну інформацію про реєстр ви можете отримати за телефоном 0 800 215 010 або 1545 або на сайті www.ar.gov.ua

Ковельська РДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь