A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти

Дата: 04.03.2020 14:55
Кількість переглядів: 425

3 березня  голова Ковельської районної ради Андрій Броїло був присутнім на нараді  керівників закладів загальної середньої освіти району, яка відбулася в залі засідань райдержадміністрації.

Розпочала нараду  начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук, яка ознайомила її учасників з питаннями порядку денного.


Про стан підготовки до проведення ЗНО у 2020 році доповіла головний спеціаліст відділу освіти Катерина Бас.  Посадовець зазначила, що з 03 по 24 січня 2020 року тривала реєстрація на участь у пробному ЗНО, яке відбудеться 21 та 28 березня 2020 року. В Ковельському районі, з урахуванням ОТГ, на пробне ЗНО зареєструвалося 154 здобувачі освіти із 214 випускників закладів загальної освіти. Реєстрація на основну сесію ЗНО розпочалася 03 лютого і триватиме по 24 березня 2020 року, але комплекти реєстраційних документів учасників для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО заклади освіти повинні надіслати до регіональних центрів до 17 березня 2020 року.

Завідувач районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Надія Марцинюк зупинилась на змісті та особливостях організації підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Надія Андріївна повідомила, що упродовж 5 років вчитель має пройти не менше 150 годин підвищення кваліфікації. Це є обов’язковою умовою атестації. Підвищувати кваліфікацію необхідно щороку. Постановою Кабінету України від 27 грудня 2019 №1133 «Про порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» узаконено різноманіття форм підвищення кваліфікації. Тепер можна вчитися заочно, дистанційно та у формі вечірніх занять. До того ж, усі ці форми підвищення кваліфікації можна поєднувати. Навчання педагогів можуть проводити не лише заклади освіти, а й будь-які інші юридичні чи фізичні особи. Зокрема, державні, громадські та інші організації.

Про підсумки проведення ІІ етапу та результати участі в ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2019/2020 навчальному році повідомила методист районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Лариса Дятел. Посадовець відмітила, що олімпіади було проведено із 18 навчальних дисциплін. В ІІ етапі  інтелектуальних змагань  взяли  участь 523 здобувачі загальної середньої освіти із усіх ЗЗСО Ковельського району. Найкращі результати продемонстрували здобувачі освіти ОНЗ «Дубівська ЗОШ І-ІІІ ст.» (29 призових місць), НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» с. Вербка (28 призових місць), ООЗ «НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія»» смт Голоби (22 призових місця). Добре виступили школярі ЗОШ І-ІІІ ст. с. Білин (19  призових місць), ЗОШ І-ІІІ ст. с. Кричевичі (10 призових місць), ЗОШ І-ІІІ ст. с. Любитів (9 призових місць), ЗОШ І-ІІІ ст. с. Козлиничі та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Радошин (по 8 призових місць).

Підсумки ІІІ (обласного) етапу олімпіад свідчать про належну підготовку, високий рівень знань здобувачів загальної середньої освіти ОНЗ «Дубівська ЗОШ  І-ІІІ ст. Дубівської сільської ради» та НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» с. Вербка, які здобули по п’ять перемог. Результативною участь в учнівських олімпіадах є тоді, коли їм передує значна підготовча робота педагогічної спільноти.(За матеріалами Ковельської РДА)

В ході наради, користуючись нагодою, голова районної ради Андрій Петрович  мав можливість поспілкуватися з керівниками навчальних закладів, висловити свої міркування стосовно новацій в освітянській  галузі та, зокрема, у навчанні та вихованні дітей. Окрім цього, посадовець повідомив присутнім про те, що 28 лютого 2020 року відбулася 31 сесія Ковельської районної ради на якій депутати підтримали пропозиції відділу освіти Ковельської РДА щодо виділення коштів з районного бюджету на ремонт   шкільних приміщень. Також посадовець закликав і директорів шкіл, і керівництво адміністрації та відділу освіти шляхом відкритого діалогу вирішувати всі питання, пов’язані з діяльністю бюджетних установ району.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь