A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася щотижнева оперативна нарада

Дата: 07.12.2020 15:08
Кількість переглядів: 374

Сьогодні, 07 грудня 2020 року, голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак  та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій Броїло взяли участь у щотижневій оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, яку провів заступник голови райдержадміністрації Романа Кульцмана.


Відкриваючи нараду, заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман привітав керівництво та представників депутатського корпусу Ковельської районної ради восьмого скликання із Днем місцевого самоврядування, побажав злагодженої плідної діяльності для блага жителів Ковельщини та конструктивної взаємодії з виконавчою владою району, що є запорукою  успішного виконання завдань, сприяє позитивним змінам в економіці та соціальній сфері краю.

Під час наради заступник начальника управління - начальник відділу опрацювання пенсійної документації управління з питань виплати пенсії ГУ ПФУ у Волинській області Інна Самолюк проінформувала про стан виплати пенсії у листопаді 2020 року та перерахунок пенсій з 1 грудня 2020 року. Посадовець зазначила, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 грудня 2020 року зростає прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, – із 1712  до 1769 гривень. У зв’язку з цим з 1 грудня цього року проводитиметься автоматичний перерахунок пенсій. Перерахунку підлягають мінімальні розміри пенсій, а також підвищення, надбавки та доплати до пенсій, які залежать від розміру прожиткового мінімуму, для осіб, котрі втратили працездатність.

Інна Петрівна повідомила, що перерахунку підлягають також пенсії за особливі заслуги перед Україною; ветеранам війни; мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни; мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Розмір мінімальної пенсії за віком становитиме 1769 гривень (тобто збільшиться на 57 гривень). Всього перерахунку підлягають 98% справ одержувачів пенсій. З перерахованих - у 59% пенсіонерів збільшується розмір пенсій, у інших перераховуються складові пенсійної виплати. Не змінною залишається доплата до 2,1 тисяч гривень для осіб, які мають стаж 30 років (жінки), 35 (чоловіки). Середнє підвищення пенсії після перерахунку становить 33,08 грн. Потреба на виплату пенсій в грудні збільшилась на 584,9 тисячі гривень і становить 79 млн.706,4 тис. грн.

Головний спеціаліст відділу правового забезпечення, з питань запобігання і виявлення корупції, цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Олександр Пшава проінформував про підсумки  осінньої призовної кампанії на строкову військову службу 2020 року.

В ході наради обговорено ряд інших важливих для життєдіяльності району питань, зокрема: формування проекту районного бюджету на 2021 рік, захисту прав та інтересів дітей тощо.

Ковельська РДА



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь