A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Немає більше тієї любові, як якщо хто поклав душу свою за друзів своїх

Дата: 16.03.2020 15:34
Кількість переглядів: 723

Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх

Євангелія св. Івана 15:13

 

Не випадково цей вірш з Біблії викарбуваний на пам’ятнику Яворського Миколи Васильовича, який похований  на місцевому кладовищі в с. Поворськ. Адже, наш герой Ковельщини, який  16 березня 2017 року в селі Старий Айдар Станично – Луганського району Луганської області, виконуючи свій військовий обов'язок, захищаючи мирну українську землю   від підступного ворога, віддав своє життя задля того аби ми, його друзі, мали можливість радіти кожному дню. Тож пам’ять  про нашого захисника України ми свято бережемо.

В день загибелі  Миколи Васильовича, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, керівник апарату райдержадміністрації Степан Топольський, Поворський сільський голова Сергій Семенюк, командир війіськової частини А 1547 Олександр Балтян, батьки та дружина воїна, бойові побратими та колеги зібралися біля пам’ятного знаку на території Поворської військової частини А 1547,  аби ще раз згадати нашого бійця в своїх молитвах. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героя України,  нагородженого орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) Миколи Яворського.

Виступаючи перед присутніми Андрій Броїло, голова Ковельської районної ради, висловив щире співчуття рідним Миколи  Яворського. «Низький уклін, Вам,  Євгеніє Вікторівно, за те, що виховали справжнього патріота України.  Такі герої ніколи не вмирають, бо пам'ять про їх подвиг живе  у серці кожного з нас», - промовив Андрій Петрович.

Настоятель Свято – Покровської церкви с. Поворськ  о. Петро відправив заупокійну молитву біля пам’ятного знаку, як увіковічення пам’яті нашого героя. А о. Дмитро, настоятель церкви ікони Почаєвської Божої Матері, зазначив, що біль тяжкої втрати завжди залишиться в наших серцях, не залежно від того скільки часу пройде.

Опісля, присутні поклали до підніжжя пам’ятного знаку квіти.

Цього ж дня, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, керівник апарату райдержадміністрації Степан Топольський, Поворський сільський голова Сергій  Семенюк, командир війіськової частини А 1547 Олександр Балтян, батьки та дружина військовослужбовця, військові побратими та друзі поклали квіти до підніжжя пам’ятника на місцевому кладовищі, де похоронений Микола Яворський.  Молитва «Отче наш», яка звучала з вуст матері Миколи Євгенії Вікторівни,  це відгук болючої  розлуки з сином.

Впродовж дня посадовці також поклали квіти до меморіальної дошки на честь загиблого на війні випускника ОЗСО «Поворський ліцей» Миколи Яворського, розміщена на фасаді цієї будівлі.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь