A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Правоохоронці нагадують, що самоізоляція протягом 14 днів є обов’язковою для всіх громадян, котрі повернулися з-за кордону.

Дата: 31.03.2020 15:36
Кількість переглядів: 459

Якщо Ви бачите, що людина під час самоізоляції системно порушує санітарно-гігієнічні норми та наражає тим самим на небезпеку оточуючих, повідомте про це правоохоронні органи.


Одночасно попереджаємо, що 17.03.2020 Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі – Закон), яким Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) доповнено статтею 44-3: «Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн. до 34 000 грн), на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 000 грн. до 170 000 грн.)».
Також, уповноваженим на те посадовим особам органів внутрішніх справ (Національної поліції) надано право складати протоколи про адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 44-3 КУпАП, рішення по яких буде приймати суд.

Разом з тим,нагадуємо рекомендації МОЗ: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Ковельський відділ поліції Волинської області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь