A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Голова райради взяв участь у нараді (в режимі відеоселектору), яку провів голова ОДА

Дата: 04.03.2020 15:38
Кількість переглядів: 340

3 березня, під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, у режимі відеоселектору відбулася нарада із райдержадміністраціями та містами обласного значення.

У Ковельській студії відеоселекторного зв'язку учасниками наради були голова районної ради Андрій Броїло, заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман, керівники профільних структурних підрозділів, фахівці Ковельського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та комунального некомерційного підприємства Ковельське МТМО.


Як стало відомо, в Україні зафіксований перший випадок захворювання на COVID-19.

– Приводів для паніки немає, відповідальними органами та службами вжито усіх необхідних заходів. Напрацьовано чіткий алгоритм дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території області, – наголосив Юрій Погуляйко. – Не потрібно закупляти та зберігати вдома засоби індивідуального захисту. Усі причетні до проведення в області профілактичних заходів повинні долучитися до інформаційно-роз'яснювальної роботи. Особливо патрульні поліцейські, які можуть на вулицях спілкуватися із населенням».

Окрім цього голова облдержадміністрації  Юрій Погуляйко розповів, що на сесії обласної ради, яка відбудеться 12 березня, ініціюватиме виділення з обласного бюджету 600 000 гривень на  профілактичні заходи боротьби з коронавірусом.

За словами начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка, Волинь повністю готова до боротьби із захворюванням.

– Госпітальною базою для надання медичної допомоги визначено Обласну інфекційну лікарню та у разі захворювання вагітної – перинатальний центр. Створено 2 спецбригади швидкої допомоги для транспортування та надання допомоги особам, які відповідають визначенню випадку COVID-19 до госпітальних баз. Підготовлено 338 інфекційних ліжок з них 104 боксовані для повної ізоляції хворих на коронавірус, – розповів Ігор Ващенюк. – З медперсоналом проводяться навчання з питань дотримання вимог протиепідеміологічного режиму, біологічної безпеки та захисту. Прикордонні митні пости забезпеченні засобами індивідуального захисту, яких вистачить на перший час боротьби із хворобою».

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, рекомендувала керівникам районів та міст в рамках профілактичних заходів, обмежити проведення масових дійств.

За матеріалами відділу інформаційної політики облдержадміністрації

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь