A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Міністерство цифрової трансформації запускає національну онлайн-платформу з цифрової грамотності

Дата: 30.01.2020 15:48
Кількість переглядів: 414

Міністерство цифрової трансформації звертається з проханням посприяти реалізації першої в історії України програми розвитку цифрових навичок громадян.

Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Мінцифри, зокрема, має забезпечити виконання цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути». Показниками ефективності виконання зазначеної цілі визначено: понад 6 мільйонів українців охоплені програмою розвитку цифрових навичок; 70 % громадян, які пройшли програму, володіють навичками на базовому рівні.


Для досягнення вказаної цілі Мінцифри запускає національну онлайн-платформу з цифрової грамотності, яка буде доступною в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

На онлайн-платформі кожен громадянин зможе безкоштовно опанувати цифрові навички. Ми обрали сучасний формат навчання – освітні серіали за участю експертів та українських зірок. Вже найближчим часом на платформі будуть доступні три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і освітній серіал для батьків «Онлайн-безпека для дітей». Протягом 2020 року на онлайн-платформі з’являтимуться нові освітні серіали.

Мінцифри також планує забезпечити можливість проходження навчання на онлайн-платформі у 6000 комп’ютеризованих бібліотеках України. Додаткову інформацію щодо програми розвитку цифрових навичок надають Олексій Мінаков (minakov@thedigital.gov.ua, 0965234033) та (Килина Бішер bisher@thedigital.gov.ua 0981766959). Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Валерія ІОНАН


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь