A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Депутати Ковельської районної ради ухвалили Звернення щодо забезпеченням  населення скрапленим газом для побутових потреб

Дата: 10.03.2020 16:01
Кількість переглядів: 287

ЗВЕРНЕННЯ

  Ковельської районної ради Волинської області до Кабінету Міністрів України, Волинської обласної державної адміністрації, Волинської обласної ради,  щодо забезпеченням  населення скрапленим газом для побутових потреб

 

            У Ковельської районної ради, як представницького органу місцевого самоврядування району, викликає серйозне занепокоєння ситуація щодо забезпечення мешканців населених пунктів району скрапленим газом. У Ковельському районі з 93 населених пунктів газифіковано лише 41, що становить 44 відсотки. Низка сіл району, віддалені від адміністративних центрів територіальних громад, на теперішній час не газифіковані і їх жителі використовують для побутових потреб, перш за все, для приготування їжі, скраплений природний газ.


Зрозуміло, що вони час від часу змушені замінювати або заправляти скрапленим газом свої газові балони. Впродовж років цю функцію виконувала Ковельська дільниця дочірнього підприємства «Івано-Франківськ-Пропан», яка розташована на території  міста Ковеля.

З 01.10.2019 року вищезазначена дільниця припинила свою діяльність у зв’язку з відсутністю спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення. Таким чином, припинив діяльність суб’єкт господарювання, який був єдиним джерелом для забезпечення цілої низки сіл на території  Ковельського району Волинської області скрапленим газом для побутових потреб населення. Припинення діяльності вказаної дільниці остаточно унеможливлює отримання мешканцями  сіл такого важливого енергетичного ресурсу, як скраплений природний газ, оскільки наповнення балонів скрапленим газом на АЗС не передбачено їхніми технічними умовами. Такий нерозважливий крок наших енергетиків відкине мешканців сіл району  назад у ХІХ століття, оскільки змусить їх готувати собі їжу, на дровах у печах, літніх кухнях та на відкритому вогні.

Таке «повернення» у минулі часи, незабезпечення населення елементарними зручностями та благами цивілізації викликає справедливе невдоволення серед місцевих мешканців, яке призвести до масового невдоволення населення на тлі і так невисокого рівня достатку сільського населення.

Враховуючи вищенаведене, з метою забезпечення мешканців Ковельського району належними умовами для проживання та життєдіяльності, уникнення зростання серед них  соціальної напруги, просимо Кабінет Міністрів України вжити заходів щодо відновлення функціонування суб’єктів господарювання, які займаються забезпеченням населення району скрапленим газом для побутових потреб.

                                                                                                       СХВАЛЕНО

                                                                                                   рішенням районної ради

                                                                                        28 лютого 2020  року № 31/23-3


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь