A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася 31 сесія районної ради сьомого скликання.

Дата: 02.03.2020 16:05
Кількість переглядів: 378

20 лютого 2020 року о  10 годині в Центральній районній бібліотеці  під головуванням Андрія Броїла, голови Ковельської районної ради,  відбулася   31 сесію Ковельської районної ради  сьомого скликання.

Окрім  стандартних  позицій ведення сесії:  оголошення запрошених, привітання іменинників, які відсвяткували своє День Народження в міжсесійний період,  обрання лічильної та редакційних комісій, ухвалення регламенту роботи сесійного засідання, - на початку сесійного засіданні мали місце ряд інших оголошень.


Зокрема,  Андрій Петрович повідомив, що 27 лютого 2020 року в с. Білашів Ковельського району   сталася трагедія: під час пожежі в житловому будинку загинули двоє малолітніх дітей. З огляду на це для роз’яснення обставин цієї страшної звістки Андрій Петрович запросив до слова начальника служби у справах дітей Ковельської РДА Сергія Ілюшика. У своїй розповіді Сергій Леонідович повідомив присутніх про  ймовірні причини, які призвели до нещастя та дав коротку характеристику сім’ї загиблих дітей в якій вони проживали.

Голова районної ради ознайомив присутніх з кадровими змінами, які відбулися в міжсесійний період в місцевих організаціях та органах влади, а  саме привітав з призначенням  Гнатюка Олега Леонідовича, який з 04 лютого 2020 року призначений на посаду начальника Ковельського відділення   АТ «Волиньгаз» та Новосада Юрія Олександровича, який з 19 лютого 2020 року призначений  керівником Ковельської місцевої прокуратури. А також ознайомив із структурою Ковельської райдержадміністрації після упорядкування та зменшення граничної чисельності працівників  станом на 01.01.2020 року.

На прохання  тоді ще  головного лікаря Ковельського МТМО Олега Самчука голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, зачитав лист - подяку за гарне ставлення до медичного об’єднання та багаторічну підтримку матеріально- технічного оснащення лікувального закладу. Адже, це дало змогу розвиватися медичному об’єднанню та відповідно значно покращити  надання медичної допомоги мешканцям Ковельщини!

         В продовження роботи, депутати райради ухвалили зі змінами порядок денний засідання, згідно якого працювали впродовж трьох годин.

Відповідно до пункту 14.6 статті 14 Регламенту Ковельської районної ради сьомого скликання на початку сесійного депутати оголосили запити. На сьогоднішньому засіданні цим правом скористалися Володимир Андросюк, Олександр Титомир, Микола Чуль, Василь Олексюк.

В ході роботи депутати мали можливість заслухати інформацію про результати діяльності Ковельської місцевої прокуратури у 2019 році, інформував з розгляду якого перший заступник Філімонюк Ігор Андрійович. Звичайно у окремих депутатів були запитання до доповідача, тому в підсумку доповіді  головуючий на засіданні Андрій Броїло запропонував провести зустріч керівництва місцевої прокуратури з депутатами райради задля конструктивної бесіди та вирішення нагальних питань життєдіяльності району. Ця пропозиція мала  підтримку  Ігоря Андрійовича. І, як правило, з розгляду вищезазначеного питання було ухвалено відповідне рішення.

Про виконання районного бюджету за 2019 рік звітувала начальник відділу фінансів Ковельської РДА Світлана Карпюк. Опісля активного обговорення цього питання,до якого долучилися депутати Олександр Титомир, Анатолій Корнійчук, Володимир Хомік, Володимир Андросюк,народні обранці ухвалили рішенняв запропонованій редакції.

В ході розгляду питань порядку денного сесійного засідання депутати райради ухвалили ряд змін до Програм, а самедо:

  • районної Програми фінансової підтримки та розвитку первинної медичної допомоги у Ковельському районі на 2020 рік затвердженої рішенням районної ради від 22 листопада 2019 року №28/11;
  • Районної програми  підтримки органів виконавчої влади у Ковельському районі на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням районної ради від 13 грудня 2018 року №23/14;
  •  Комплексної програми розвитку освіти Ковельського району на 2017-2021 роки затвердженої рішенням районної ради від 24 листопада 2018 року №9/15;
  • Районної комплексної програми з питань підтримки сім’ї, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року;
  • Програми розвитку місцевого самоврядування в Ковельському районі на 2019-2020 роки затвердженої рішенням районної ради від 13 грудня 2018 року №23/20.

Найбільш обговорюваним та дискусійним питанням сесійного засіданнястало питання «Про внесення змін до рішення районної ради від 20 грудня 2019 року № 30/19 «Про районний бюджет на 2020 рік».Після ухвалення рішення за основу, мали місце ряд доповнень та змін. Головуючий на засіданні Андрій Броїло оголосив ряд пропозицій постійних комісій, які мали підтримку у депутатів ради, а зрішенням бюджетної комісії ознайомила Світлана Карпюк – начальник фінансовоговідділуКовельської РДА. Опісля детального обговорення та голосуванняпо кожнійпозиції, народні обранці ухвалили внесення змін до головного кошторису району. Це в свою чергу дасть можливість привести ремонтні роботи в ряді закладів освіти району: Дрозднівському, Тойкутському, Доротищенському ЗЗСО.

Окрім цього, значна сума коштів спрямована для надання матеріальної допомоги мешканцям району, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

  • Підтримуючи своїх колег – депутатів, які запропонували на розгляд присутнім питання, народні обранці ухвалили ряд Звернень. Зокрема, депутати райради  підтримали ініційоване головою районної ради Андрієм Броїло Звернення «Про підтримку другої спільної заяви міських, селищних, сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад та експертів з питань децентралізації влади і місцевого самоврядування». А також ухвалили  відповідні рішення з  розгляду Звернень, які на розгляд сесії вніс депутат райради Володимир Андросюк, а саме:
  • « Про звернення Ковельської районної ради Волинської області до Президента  України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова Д.А., Прем’єр – міністра України Гончарука О.В., Народного депутата України від виборчого округу № 21 Івахіва С.П. щодо скасування рішення Верховної Ради України  про прийняття за основу Закону України «Щодо  обігу земель сільськогосподарського призначення» № 2178 – 10 від 10.10.2019»;
  • « Про звернення Ковельської районної ради  до Кабінету Міністрів України, Волинської ОДА та Волинської обласної ради щодо забезпечення населення скрапленим газом»;
  • «Про звернення Ковельської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо скасування абонплати за транспортування газу».

         В ході розгляду останнього, новопризначений начальник Ковельського відділення   АТ «Волиньгаз» Гнатюк Олег Леонідович висловив своє бачення та надав роз’яснення відповідно до чинного законодавства щодо введення абонплати за транспортування газу. Та повідомив, що кожної п’ятниці з 15.00 проводить прийом громадян, під час якого кожен може звернутися зі своїми питаннями.

         Також було обговорено звернення  Поворського фтизіатричного паліативного відділення № 4  КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» та Поворської лікарні щодо не закриття вищезазначеного відділення. В ході обговорення, депутатами  скерувати відповідне Звернення до Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації щодо недоцільності закриття лікувального закладу.

         В завершення сесії, народні обранці на чолі з головою райради Андрієм Броїло окреслили ряд завдань в міжсесійний період, а також Андрій Петрович повідомив, що наступне сесійне засідання  відбудеться в третій декаді квітня.

         Також повідомляємо, що з рішеннями ради та з протоколами поіменного голосування можна ознайомитися на офіційному сайті Ковельської районної ради за посиланням https://rayrada.org.ua/rayrada/kovelska/main

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь