A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Депутати райради ухвалили Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Волинської обласної державної адміністрації щодо недопущення зростання ціни на газ та електроенергію

Дата: 18.01.2021 09:04
Кількість переглядів: 229

На позачерговій третій сесії Ковельської районної ради, яка відбулася 15 січня 2020 року, депутати цієї ради ухвалили  рішення від 15.01.2020 р. 3/2 «Про Звернення Ковельської районної ради  до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Волинської обласної державної адміністрації  щодо недопущення зростання ціни на газ та електроенергію» .


Звернення Ковельської районної ради

до Президента України, Верховної Ради України,

Кабінету Міністрів України, Волинської обласної державної адміністрації  щодо недопущення

зростання ціни на газ та електроенергію

 

Ми, депутати Ковельської районної ради, як виразники спільних інтересів жителів територіальних громад Ковельського району, цілком підтримуємо справедливе обурення суспільства, викликане  черговим та стрімким зростанням цін на енергоносії в Україні.

В країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом COVID – 19. Внаслідок епідемії та карантинних заходів поглиблюється криза в економіці. Відчутних збитків зазнають підприємці. Рівень реальних доходів населення є дуже низьким та постійно знижується. Натомість, зростає безробіття та рівень бідності, навіть серед працюючих українців.

Цим зверненням ми хочемо нагадати вищим органам влади, що ще на початку карантину вони запевнили, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватись на час дії в Україні протиепідемічних заходів.

Однак, всупереч обіцянкам уже з грудня цього року «платіжки» за комунальні послуги неприємно здивували громадян. На сьогодні люди з відвертим острахом чекають повідомлення про вимогу оплати комунальних послуг за січень місяць 2021 року .

Непомірне зростання тарифів обов’язково призведе до зростання цін на продукти харчування, товари повсякденного вжитку, ліки, тощо.

В умовах і до того складної ситуації, пов’язаної з карантинними обмеженнями, додатковий фінансовий тягар ставить значну частину населення фактично за межу виживання та призводить до повного зубожіння.

Враховуючи вищезазначене, ми, депутати районної ради, висловлюємо категоричний  протест проти зростання цін на природній газ, електроенергію та інші енергоносії,  тарифів на водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній й вимагаємо від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України:

  • відмінити  дію всіх постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду; 
  • скасувати плату за доставку газу;
  • підготувати та ухвалити відповідні зміни до Державного бюджету на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреби у пільгах та субсидіях соціально незахищених верств населення; 
  • здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, запровадженого відповідно до постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та притягнути до відповідальності осіб, що причетні до прийняття таких постанов.

 

Волинській обласній державній адміністрації посилити роз’янювальну роботу серед населення про можливість зміни постачальника газу ( особливо для жителів сільської місцевості) із зазначенням пропонованих тарифів всіма постачальниками, прав споживачів  щодо переходу з обслуговування до іншого постачальника.

 

 

Ухвалене рішенням Ковельської районної ради

від 15.01.2021 р. № 3/2                         

 

З рішенням та Зверненням можна ознайомитися тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь