A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

Дата: 27.01.2021 16:29
Кількість переглядів: 367

Сьогодні, 27 січня, у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945 років і отримало назву Голокост, призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшинств.


Масові розстріли євреїв почалися майже відразу після окупації Ковеля (28 червня 1941 року). Протягом трьох днів вбили понад 8 тисяч євреїв – чоловіків, дітей та жінок із Ковеля та його околиць. Останній відомий розстріл відбувся 6 жовтня 1942 року.

Саме на місці, де відбувся масовий розстріл – поблизу села Бахів Ковельського району, єврейська община, в рамках проєкту «Захистимо пам’ять», спорудила Меморіальний комплекс Голокосту євреїв у роки Другої світової війни. Напис на пам'ятній дошці зроблений трьома мовами: «У 1941-1944 роках єврейське життя у Ковелі та навколишніх містечках і селах було знищено німецькими окупантами та підлеглими їм місцевими службами. На цьому місці було вбито понад 8 тисяч євреїв. Нехай душі їхні будуть зав'язані у вузол вічного життя».

Вшанувати пам’ять євреїв на місці їх масового розстрілу та віддати данину пам’яті у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, на Меморіальний комплекс,  поблизу села Бахів Ковельського району, прибули представники влади району – голова районної ради В`ячеслав Шворак, заступник голови райдержадміністрації  Роман Кульцман.

До пам’ятного знаку посадовці принесли запалені лампадки, як символ незгасаючої пам’яті про розстріляних у цій місцевості євреїв. Пам'ять невинно страчених земляків єврейської національності в роки нацистської окупації вшанували хвилиною мовчання.

З повагою

Голова районної ради В`ячеслав Шворак

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь