A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Сьогодні-150 років від дня народження Лесі Українки.

Дата: 25.02.2021 15:34
Кількість переглядів: 218

Сьогодні, 25 лютого, виповнюється 150 років від дня народження видатної письменниці, громадської діячки, гідної доньки українського народу – Лесі Українки. Своєю багатогранною творчістю ця геніальна жінка     уславила Україну, відкрила для  нащадків і всього світу  красу нашої благословенної землі, самобутні традиції і велич душі українців, досвітніми огнями осяяла українству шлях в боротьбі за державність.

Ми, жителі Ковельщини, щасливі від того, що маємо можливість частіше, ніж інші, ходити Лесиними стежками:  у Колодяжному, де в родинному обійсті  плекався  її геніальний талант, в урочищі Нечимне, мальовнича природа  якого надихнула Лесю Українку на створення світового шедевру – драми-феєрії «Лісова пісня». Радіємо, що сюди їдуть за натхненням митці й  шанувальники Лесиного слова з усіх куточків нашої країни і світу. 

Нинішня ювілейна дата славетної доньки Прометея – добра нагода для кожного з нас знову і знов поринути у світ її поезії, драматургії , перечитати улюблені твори і доторкнутись душею до ще не звіданих скарбів. Дякуємо усім шанувальникам Лесиної творчості, освітянам, працівникам та аматорам закладів культури, завдяки зусиллям яких безсмертний Лесин спадок з життєдайною силою виховує любов до прекрасного та патріотичні почуття в дітей і молоді, додає духовної снаги нашому суспільству.

Вшановуючи Лесю Українку, ми  схиляємо голови перед взірцем патріотизму слабкої здоров’ям, але сильної духом українки. Тож єднаймо зусилля для захисту нашої держави, духовних і культурних цінностей,  задля розквіту вільної, квітучої України, про яку мріяла, за яку боролась міцнішим за крицю словом її гідна, любляча донька.

Нехай кожному з нас дороговказом на цьому шляху будуть Лесині слова:

Нащо даремнії скорботи?

Назад нема нам воріття!

Берімось краще до роботи,

Змагаймось за нове життя!

З повагою

В’ячеслав Шворак, голова Ковельської районної ради

Роман Кульцман, заступник голови Ковельської районної

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь