A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

100 днів на посаді голови Ковельської районної ради В`ячеслава Шворака.

Дата: 12.03.2021 13:07
Кількість переглядів: 268

Перших сто днів на посаді голови Ковельської районної ради В`ячеславу Швораку минули надзвичайно швидко. Вони були заповнені вирішенням багатьох питань з управлінської діяльності. Довелося вникати в роботу, вирішувати організаційні питання. Важливо  було налагодити ділові стосунки з депутатськими фракціями, міськими, селищними та сільськими головами, керівниками установ, підприємств та організацій, громадськими формуваннями.

Чи не найважливішим у цьому періоді  було питання реорганізації колишніх районних рад: Турійського, Любомльського, Шацького, Старовижівського районів. А це в першу чергу кадрові та майнові питання.

До районної ради 8 скликання за результатами виборів 25 жовтня 2020 року було  обрано 42 депутати від 6 політичних сил. Отож одним із найважливіших і найскладніших завдань було налагодження співпраці із депутатським корпусом. І це вдалося: незважаючи на різні політичні уподобання й розбіжності, депутати об'єдналися заради вирішення проблемних питань територіальних громад і жителів Ковельщини.

На теперішній час в районній раді 8 скликання  зареєстровано 5 депутатських фракцій : «За майбутнє» 11 депутатів (голова фракції Михайло Шлапай); «Всеукраїнське об`єднання Батьківшина»  8 депутатів (голова фракції Лідія Заславська); «Всеукраїнське об`єднання Свобода» 5 депутатів (голова фракції Микола Сушик); «Слуга народу» 8 депутатів (голова фракції Юрій Кондратович); «Європейська солідарність» 6 депутатів (голова фракції Андрій Броїло).

Також за поданням голови райради створено 6 постійних комісій,  а саме:- з питань депутатської діяльності  законності,  етики та регламенту (голова комісії Анатолій Борка);- з бюджету та фінансів (заступник голови  комісії Олена Копитко);-з питань планування соціально-економічного розвитку, торговельного обслуговування та регуляторної політики (голова комісії Юрій Мельник); - з питань регулювання комунальної власності, транспорту, зв’язку та інфраструктури (голова комісії Юрій Кондратович); - з питань сільського господарства, екології та земельних ресурсів (голова комісії Василь Голядинець);- з питань освіти, культури, охорони здоров`я, соціального захисту, духовності, молоді та спорту  (голова комісії Віктор Бичковський).

За цей період відбулися  зміни й у складі депутатського корпусу районної ради. Зокрема депутат Ігор Торба склав свої депутатські повноваження у зв’язку з призначенням його на посаду керуючого справами виконавчого комітету у Любомльській  міській раді, що є несумісним з депутатською діяльністю. Натомість його місце у райраді зайняв Олег Зламанюк.   

За цих сто днів відбулося чотири сесії районної ради. Основні питання, що вносилися до порядку денного сесій, стосувалися соціально-економічного й культурно-освітнього розвитку, сфери охорони здоров'я, цивільного захисту, управління майном районної комунальної власності, внесення змін до бюджету тощо.

За ініціативи голови районної ради В`ячеслава Шворака були організовані робочі поїздки за  участю керівництва районної ради та депутатів райради , які виїжджали, приміром, у Головненську, Велицьку, Вишнівську, Забродівську, Луківську, Люблинецьку, Любомльську, Поворську, Колодяжненську, Ратнівську, Рівненську, Старовижівську, Сереховичівську, Самарівську, Турійську та Шацьку  громади, щоб на місці ознайомитися з проблемами . Є напрацювання у багатьох проєктах, що можуть бути реалізовані в майбутньому.

На теперішній час є спільне напрацювання районної ради з об’єднаними територіальними громадами, зокрема, Вишнівською, Любомльською, Смідинською, Луківською і Люблинецькою та керівництвом Рівненської дистанції колії,  щодо відновлення курсування дизель-поїзда «Ковель-Ягодин».  Загалом є нормальна співпраця, взаєморозуміння з депутатським корпусом, райдержадміністрацією.

На депутатських комісіях детально аналізували, обговорювали  і приймали рішення про формування бюджету адже це займає особливе місце в роботі районної ради.

Прийняттю районною радою виважених рішень значною мірою сприяє робота постійних депутатських комісій. З метою вироблення узгоджених дій і рекомендацій депутатами на них висловлювалися критичні зауваження і пропозиції. Окремі питання чи проєкти рішень відправлялися для додаткового вивчення депутатами у постійних комісіях районної ради, й лише після цього вносилися до порядку денного пленарних засідань.

У майбутньому нам необхідно вдосконалювати механізм контролю за виконанням найбільш важливих рішень, зробити його дієвішим, давати принципову оцінку кожному випадку їх невиконання.

Районна рада намагається працювати послідовно та систематично, ставлячи за основу своєї роботи служіння громаді і вирішення найболючіших проблем життєдіяльності району. На жаль, не завжди спроможні усі їх вирішити і повністю задовольнити потреби жителів району.

Важливою проблемою району є стан доріг, який бажає бути набагато кращим. Та це проблема і всеукраїнська. Не менш важливим є  питання соціально-економічного напрямку, фінансової стабільності.

Роль органів місцевого самоврядування дуже важлива. Необхідно працювати над збільшенням надходжень до бюджету, створенням нових робочих місць, сприяти розвиткові лісових господарств,  використати промислові потужності усіх розташованих у районі підприємств, зробити Ковельщину привабливою для інвесторів та туристів. Тим паче, що для цьогоу нас є всі можливості.

Районна рада готова співпрацювати з усіма, хто прагне до конструктивної роботи та має слушні пропозиції щодо дій, спрямованих на підвищення розвитку району.

Головне - працювати єдиною командою, щоб робота була злагодженою, а результати люди оцінять.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь