A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Не паліть суху траву! Бережіть природу!

Дата: 30.03.2021 08:24
Кількість переглядів: 150

Весна принесла масове спалювання населенням сухої трави, листя, очеретів, що наносить величезну шкоду довкіллю. Та чи не найбільше  турбує те, що такі стихійні весняні підпали призводять до виникнення лісових пожеж.. Через вітряну суху погоду вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і перетворюється у справжнє стихійне лихо.

Самовільне і неконтрольоване спалювання сухостою може загрожувати життю людей. Горіння сухої трави може завдати непоправної шкоди не лише людям, знищивши будинки чи інші споруди, а й  природі. Адже під час горіння трави в атмосферу виділяється чимало шкідливих речовин, які забруднюють середовище. Однією із найтоксичніших синтетичних сполук, які виділяються в повітря, є діоксин. Діоксини – це речовини, що належать до І класу токсичності. При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту. Трав’яні пожежі призводять до помітного зниження родючості грунту.

Нагадуємо, спалювати суху рослинність заборонено законом. Згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності винні особи будуть притягуватися до адміністративної відповідальності. За самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян , на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів .

Шановні жителі району! Відмовтеся від практики спалювання сухої трави, листя, чагарників. Давайте будемо свідомо дотримуватися правил пожежної безпеки, спільно дбати про стан нашого довкілля!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь