A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Посадили еко-сад.

Дата: 29.04.2021 18:10
Кількість переглядів: 182

28 квітня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки висадили еко-сад в рамках проєкту відродження садівництва на Волині "Посади своє дерево». Захід відбувся за участі голови обласної ради Григорія Недопада, голови Ковельської районної ради В'ячеслава Шворака голови Ковельської районної державної адміністрації Ольги Черен, голови Колодяжненської сільської ради Валерія Кашика, депутатів обласних районних та сільських рад, лісничогоКовельського лісництва Миколи Кузнєцова,  дітей місцевої школи а також вихованців і викладачів Волинського обласного еколого-натуралістичного центру та працівників обласного краєзнавчого музею.

Так, на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, заклали унікальний еко-сад з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі. Загалом ділянка – 40 сотих, частина, на якій заклали еко-сад – близько 20-ти і знаходиться поблизу території музею. Тут учасники акції висадили різні фруктові дерева – груші, яблуні, абрикоси, вишні, черешні та сливи.

Варто зазначити, що дерева ростимуть без жодних хімічних препаратів. Директорка Волинського обласного краєзнавчого музею Оксана Важатко розповіла, що захоплення садівництвом в родині Лесі Українки було сімейним. У них було три садки і навіть є згадки про те, як Косачі варили варення.
Коли  еко-сад дасть свої плоди, з нього можна варити «Косачівське варення» і популяризувати його як своєрідний бренд музею, зауважила Оксана Важатко. В подальшому також планують організовувати систему компостування з якого отримуватимуть органічне добриво для саду. Також краєзнавці хочуть облаштувати невеличку рекреаційну зону, де можна буде відпочити, прокласти стежки з природного каменю та встановити альтанки. Це, на думку місцевих, дозволить залучити не тільки туристів, а й організувати цікавий навчальний процес для дітей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь