A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Мотиви Поліського краю

Дата: 04.05.2021 23:14
Кількість переглядів: 158

3 травня цього року  заступник голови Ковельської  районної ради   Андрій Броїло  побував на презентації віршованої збірки  «Мотиви Поліського краю» Володимира Васильовича Зінчука (псевдонім Влад Жайвір) – талановитого нашого земляка, адже народився і на сьогодні проживає в с. Воля, яка відбулася  в  Будинку культури с. Тойкут.


Маючи за плечима величезний  життєвий  досвід, автор  книги розкрив багатогранність і багатовекторність нелегких трудових стосунків і зусиль у досягненнях уславленого господарства, повідав про свої тернисті сходини. До збірки увійшли творчі поетичні розвідки тих обставин, в яких він опинився після повернення на рідні терени. Це спроба з висоти життєвого досвіду осмислити суть подій, що відбуваються у цьому непростому світі, дошукатися зерна істини і мети людського буття.  Автор вищезазначеної збірки не цурається сатирично – гумористичних засобів у висвітленні теперішньої дійсності. Любов до природи, птаства тощо спонукає його реагувати ліричним словом  на оточуюче середовище .

Модератором зустрічі   виступила подруга і землячка Володимира Васильовича  - місцева жителька Лідія Козуля.

Привітати земляка з нещодавнім  75 – річним ювілеєм,  в  подарунок  до якого і була підготовлена ця збірка, завітали  друзі,  колеги, земляки.

Володимира Зінчука  вітали заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло, голова ГО «Асоціація добродії в дії» Володимир Кравчук, громадські діячі Генадій Сарапін, Василь Марчук, Галина Місюра та директор місцевого Будинку культури Валентина Ілюшик.

Напередусім Андрій Броїло, від імені Ковельської районної ради, привітав   жителів містечка Несухоїжі з величним християнським святом – Воскресінням Христовим.  «Людина – син або донька свого часу та своєї  Батьківщини. Тож мусимо знати історію та людей своєї рідної землі», - продовжив свій вітальний виступ  заступник голови районної ради.  Андрій Петрович зауважив, що  «Мотиви Поліського краю» Володимира Васильовича Зінчука  – не довідкове  видання, це книга не про життя героїв, а про звичайних простих людей. А також подякував автору книги та всім причетним до підготовки і її видання.

Цей захід, схоже, малі та дорослі запам’ятають надовго, адже сама зустріч відбувалася у теплій, невимушеній, веселій, доброзичливій і домашній атмосфері.  Письменник, яким земляки мають усі підстави пишатися, багато розповідав про своє дитинство та цікаві пригоди, роботу над книгами, а ще залюбки відповідав на запитання присутніх.

Гарним доповненням у розкритті сторінок книги були виступи сусідки  автора збірки Галини Місюри, яка присвятила земляку свою авторську поезію про його  життя та музичне привітання колеги та односельчанина  Василя Марчука.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь