A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Члени громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» привезли нагороди з Чемпіонату України з БОЧА 2021

Дата: 11.05.2021 08:10
Кількість переглядів: 145

З 24 по 29 квітня 2021 року, у місті Одеса, проходив 7-й Чемпіонат України з БОЧА серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.


Чемпіонат України проводився Укрцентром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт” за підтримки Міністерства молоді та спорту України. У змаганнях взяли участь 60 спортсменів з 14 областей і міста Києва.

Збірну Волинської області представляли п’ятеро спортсменів.
Точність кидка і висока концентрація - показали високий рівень підготовки спортсменів до чемпіонату України з БОЧА.

Змагання проходили в індивідуальних класах BC1, BC2, BC3, BC4, а також в парних BC4 і командному BC1 / BC2.


Волинь представляли: в категорії ВС4 Патращук Василь (смт.Турійськ), Романюк Олександр (К-Каширський р-н, село Сошичне). В категорії ВС2 Гелетуха Олег, Вакульський Олександр (місто Ковель), В категорії ВС1 Гущик Павло після класифікації виступав в – ВС2.


Здобутки Волині — Гелетуха Олег виборов 1-е місце і став чемпіоном України з БОЧА, виконавши нормативи КМСУ.

А Команда ВС1/ВС2 у складі Гелетухи Олега, Вакульського Олександра (місто Ковель) та Кравченко Світлани (Херсонська область) посіла 3-е місце Вакульський Олександр став призером, виконавши нормативи І розряду. Завдячуючи тренеру Кравчуку Володимиру, який своїми настановами та наполегливим тренуванням, в медальному заліку Волинь посідає 3-є місце.

Готували спортсменів до змагань: Гелетуху Олега та Вакульського Олександра тренер-викладач Кравчук Володимир; Романюка Олександра та Патращука Василя тренер Романюк Катерина; Гущика Павла тренер Тананайський Юрій.

Шлях до перемоги завжди найважчий. Боротьба за звання найсильнішого серед сильних гравців з 14 областей України. Важливо вистояти, зуміти перемогти всіх і довести оточуючим, що ВОЛИНЬ гідна бути серед лідерів. Сьогодні ми радієм, що змогли, не зламалися, вистояли і перемогли.
Але рідним, друзям та вболівальникам також не позичати бойового духу. І ось місто Ковель має потужний результат.
Чемпіонат України з БОЧА, який відбувся в місті Одеса був для наших  спортсменів нелегким, але захоплюючим і цікавим. У вільний час мали можливість прогулятись по узбережжю моря.

Спортсмени дякують тренеру — Кравчуку Володимиру за підготовку до цього чемпіонату, супроводжуючим Романюк Катерині та Патращук Оксані.

29 квітня спортсмени повернулись додому. На вокзалі теплий прийом їм влаштували представники міської та районної влади (заступник голови Ковельської РДА Кульцман Роман, начальник відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю Семерей Руслана, начальник відділу молоді, фізичної культури та спорту Ігор Семенюк, депутат міської ради Уніга Олег), директор ЗЗСО №8 Василь Шворак разом з класним керівником Олега та його однокласниками, члени ГО «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», батьки та друзі.

Хлопці ділилися враженнями від перебування в Одесі. Олег каже, що й досі йому важко повірити у свою перемогу. Хлопці дякують директору Комунального Закладу «Комплексна ДЮСШ імені Євгена Кондратовича» Клімашеській Олені за надання спортзалу для тренувань. Разом з тим, вони готові до нових випробувань.
В БОЧА можуть грати особи з інвалідністю, з найбільш важкими нозоологіями: ДЦП, міопатія, шийники...
Бажаємо Вам хлопці знаменних спортивних, блискучих перемог.
Ми впевнені, що професійна  майстерність нашого тренера Кравчука Володимира Аврамовича і наполегливість у досягненні цілей послужить запорукою успішного продовження спортивних досягнень у вихованців-бочистів.
І хочеться від душі побажати не розслаблятися і не зупинятися на досягнутому успіху, продовжувати боротися за призові місця і великі нагороди!

 

 

Ольга Яренчук
Прес-секретар
Громадської організації
«АСОЦІАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ
«ДОБРОДІЯ В ДІЇ»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь