A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Голова Ковельської районної ради взяв участь у регіональному форумі “Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад”.

Дата: 13.05.2021 21:21
Кількість переглядів: 180

Сьогодні голова Ковельської районної ради  В`ячеслав Шворак  взяв участь у  регіональному форумі  “Пробація, влада, бізнес і громада: через партнерство до підвищення безпеки громад”, який відбувся у Ковелі.

Форум пройшов за участі керівників Державної установи «Центр пробації», філій Центру пробації у Волинській, Закарпатській, Львівській, Рівненській та Хмельницькій областях, керівництва Волинської обласної, Ковельської районної та міської рад, органів місцевого самоврядування краю. 

Присутнім презентували модернізований офіс пробації у місті Ковелі та особливостями роботи Ковельського міськрайонного відділу Центру пробації Волинської області. В офісі пробації створено сучасні умови для впровадження європейських підходів у роботі з правопорушниками. Це яскравий приклад вирішення питань, що стосуються всієї громади.

Основними темами для обговорення було соціальне партнерство як шлях до підвищення безпеки в громадах: переваги та механізми взаємодії, кращі практики співпраці, виклики та пріоритети. Також обговорили працевлаштування як можливість для соціальної адаптації правопорушників.

 Пробація – це відносно нова для України, але ефективна в усьому світі система виконання покарань без ізоляції від суспільства, метою якої є підвищення безпеки громади шляхом попередження нових злочинів. Адже особи, які вчинили правопорушення, але які не становлять загрози для життя та здоров’я громадян, не повинні утримуватися у місцях позбавлення волі за гроші платників податків, набуваючи кримінального досвіду та поповнюючи лави безробітних у майбутньому.

Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві, а й надає їм необхідні консультації та підтримку. Результат пробації залежить від консолідації можливостей і зусиль з органами місцевої влади, соціально орієнтованого бізнесу та неурядового сектору.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь