A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Депутати Ковельської районної ради восьмого скликання схвалили Зернення щодо розслідування Вагнергейту

Дата: 17.05.2021 12:09
Кількість переглядів: 198

На 5 сесії Ковельської районної ради восьмого скликання депутати ради схвалили Звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо розслідування Вагнергейту.


 

Звернення

депутатів Ковельської районної ради

до Президента України, Верховної Ради України

щодо розслідування Вагнергейту

 

Злив інформації про спецоперацію 4 розвідок із захоплення найманих вбивць ПВК Вагнера – це державна зрада, що завдала непоправної шкоди країні. Особливо небезпечно, що інформація стала відома Росії після наради у Президента Зеленського, що вказує на наявність зрадника у його найближчому оточенні.

Але ще більшою проблемою є брехня та відсутність реакції влади, яка півроку протидіє спробам провести об’єктивне розслідування.

15 вересня 2020 року лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що категорично виступає проти створення ТСК для розслідування зради.

19 вересня 2020 року голова Офісу президента Андрій Єрмак називав це детективною історією, вигаданою від початку і до кінця.

Лише коли замовчати зраду в оточенні Президента не вдалося, після зміни президента США, партія «Слуга народу» погодилася на створення ТСК і лише у комплексі з розслідуванням інших питань.  Такий підхід створює небезпеку, що влада спробує перешкоджати депутатському розслідуванню.

За півроку після витоку інформації не було порушено кримінальної справи за підозрою у державній зраді, що зробило б непотрібним створення ТСК.

Тим часом скандал підриває довіру до України з боку міжнародних партнерів і ставить під загрозу українсько-американські відносини та військово-технічну допомогу Заходу, без якої Україні буде дуже важко встояти проти однієї з найпотужніших армій світу – російської.

У ситуації, що склалася,  цим Зверненням  засвідчуємо позицію нашого району щодо негайного створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії, з обов’язковим широким представленням усіх фракцій, в першу чергу опозиційних, з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України.

 

Ухвалене рішенням районної ради

від 23.04.2021 року № 5/30.3


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь