A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Розвиток духовно-моральної освіти на Ковельщині.

Дата: 17.05.2021 21:00
Кількість переглядів: 335

Сьогодні в центральній районній бібліотеці відбулось засідання  круглого столу на тему «Розвиток духовно-моральної освіти на Ковельщині: стан, проблеми і перспективи». Ініціатором та організатором цього заходу стали Волинська обласна громадська рада  національного і духовного відродження   та Ковельська районна рада.

На  початку зустрічі голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак після офіційного привітання сказав, що на сьогодні проблема запровадження таких уроків в загальних школах залишається актуальною, духовне виховання молоді - це спільна праця рідних, релігійної громади і суспільних інститутів. Повноцінне виховання дітей та молоді неможливе без навчання нормам духовності та моралі.

Модераторами проведення круглого столу були: заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло та голова Волинської обласної ради національного і духовного відродження, ініціатор запровадження в школах області уроків християнської етики краєзнавець, релігієзнавець Дмитро Корнелюк.

На розгляд та обговорення присутніх вони подали такі питання: суспільна місія церкви в розбудові демократичного суспільства України; втілення у світоглядну основу сучасної освіти християнського погляду на дитину і педагогічний процес; наша нагальна потреба українізувати суспільство через звернення до національних традицій ї християнських цінностей українського люду та шляхи реалізації; актуальність питання духовно-морального виховання в Україні в контексті існуючих протиріч.

Своїми напрацюваннями, міркуваннями та досвідом щодо вирішення питань поставлених на обговорення поділились: голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен; протоієрей, прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ, викладач духовної семінарії Володимир Мацур; заступник голови Волинського об`єднання церков ЄХБ Віталій Бойчук; директор ліцею №13 м.Ковель Ігор Ткачук; протоієрей, старший викладач Волинського православної богословської академії, настоятель храму Різдва Івана Хрестителя м. Ковель Станіслав Безпалов; директор Ковельського промислово-економічного коледжу Луцького національного технічного університету Тетяна Селівончик; вчитель християнської етики Люблинецької ОНЗ «Люблинецька ЗОШ 1-3ст.» Олена Прадійчук; протоієрей, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Білин Ковельського району Василь Фурман; вчитель християнської етики Оріхівської ЗОШ 1-3ст. Тетяна Октисюк; протоієрей, настоятель Свято-Дмитріївського храму м. Ковель Анатолій Александрук; ексначальник управління освіти Любомльського району Василь Стрільчук; директор Білинської ЗОШ 1-3 ст. Людмила Мороз.

За посередництвом скайп-зв`язку в засіданні круглого столу взяв участь доктор педагогічних наук, професор Острозької академії, координатор духовно-морального виховання дітей і молоді в Україні Василь Жуковський. У своїй онлайн доповіді  він зазначив, що немає важливішої теми для нашої школи, для нашої освіти, для нашої країни, тому що мова йде про духовно-моральне виховання, це глобальне питання існування нашої держави.

Впродовж кількох годин тривало обговорення питань необхідності вивчення предмету «Основи християнської етики» в школах, організації належного педагогічного й методичного супроводу духовного виховання.

Сама назва засідання круглого столу свідчить про те, що розвиток духовно – моральної освіти в Україні має як проблеми, так і перспективи. І нинішня зустріч була покликана відшукати шляхи вирішення цих проблем, які дадуть позитивні результати у майбутньому.

Учасники круглого столу ухвалили резолюцію щодо збереження та розвитку викладання предметів духовно-морального спрямування у закладах освіти Ковельщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь