A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Керівництво Ковельської районної ради розбиралось в проблемі підтоплення земель.

Дата: 24.05.2021 22:37
Кількість переглядів: 235

Критична ситуація, яка склалася в окремих населених пунктах Самарівської та Забродівської  сільських  рад, змусила людей звертатися за допомогою в Ковельську районну раду.

Суть проблеми полягає в наступному, значна частина земельних наділів, які обробляються одноосібниками, цього року через складні погодні кліматичні умови опинилися під затопленням. За інформацією Забродівської сільської ради площа підтопленних земель складає близько 400 гектарів. Наслідком стало те, що до цього часу селяни не можуть обробити свої земельні ділянки, посадити картоплю та інші сільськогосподарські культури. Окрім цього, посіви окремих зернових культур також зазнають втрат. Реагуючи на звернення  та з метою вивчення ситуації, сьогодні, 24 травня,  голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, заступник голови райради Андрій Броїло,  перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Книш, заступник голови райдержадміністрації Дмитро Красносельський та депутат Ковельської районної ради Адам Октисюк побували на території Забродівської сільської ради, де зустрілися із Забродівським сільським головою Миколою Калачуком  та Самарівським сільським головою Миколою Маргесем,  а також в. о. заступником начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Тимощуком  Михайлом Івановичем. Також посадовці  побували на Щедрогірській насосній станції, де Михайло Тимощук довів до відома присутніх причини, внаслідок яких стало підтоплення земель, серед них: фізична зношеність агрегатів насосної станції, велика енергозатратність, замулення руслових каналів меліоративної сітки тощо.

В ході бесіди дійшли згоди звернутися за допомогою до Волинської обласної державної адміністрації,  аби кошти на ліквідацію наслідків шкідливої дії вод були виділені з обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища. Також обговорили варіанти виділення коштів на ремонт агрегатів насосної станції з районного та сільських бюджетів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь