A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Лауреати Всеукраїнського інтернаціонального фестивалю-конкурсу «KYIV ART FEST».

Дата: 07.06.2021 11:03
Кількість переглядів: 195

21 травня 2021 року було оголошено результати Всеукраїнського інтернаціонального фестивалю-конкурсу «KYIV  ART  FEST», у якому участь взяла громадська організація "Асоціація осіб з інвалідністю "Добродія в дії", де ми стали лауреатами І ступеню в жанрі акторська майстерність.


Напередодні Різдва учасники інклюзивного самодіяльного театру "Добродія", який функціонує на базі ГО «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», відтворили у ресторації “Берегиня” театралізовану виставу “Три празники в гості”.

З реалізацією проекту, а саме відео-зйомками допомагала громадська організація «Робимо разом», згодом наш проект був надісланий на конкурс, де отримали високу оцінку нашої творчості.  

Конкурсну програму оцінювало незалежне журі, до складу якого входили провідні викладачі

вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, заслужені діячі мистецтв України, організатори міжнародних та всеукраїнських фестивалів.

Критеріями оцінювання було: розкриття і яскравість художніх образів; виконавський рівень; сценічність (костюми), відповідність репертуару віковим особливостям виконавців; художнє оформлення вистави.

Усі задіяні учасники у постановці отримали від організаторів конкурсу медалі та солодкий, смачний, ручної роботи коржик з гарним дизайнерським написом, а основною нагородою став кубок у вигляді долоньок та диплом І ступеню. Подякою за вагомий особистий внесок у підготовці учасників фестивалю, активну професійну діяльність та сприяння розвитку дитячої, юнацької та професіональної творчості нагороджений керівник-режисер Володимир Кравчук.

За сценарієм вистави, як і в звичайній українській родині, яка зберігає традиції… готують святкові страви - на стіл кладуть сіно, накривають його полотняною скатертиною. У центрі столу - макітра із кутею. Поруч - колядник... Усі страви, що презентують на заході, на святковому столі - справжні: їх готують самостійно за домашніми рецептами.

В головних ролях люди з інвалідністю та їх сім’ї: господар — Борис Паталій с. Погіньки, господиня — Галина Гелетуха м. Ковель, син Олег — Олег Гелетуха м. Ковель, дочка Богданка — Богдана Паталій с. Погіньки, дочка Софійка — Софія Шевчук с. Майдан, син Вадим — Вадим Сахарук м.Ковель, дід — Віктор Мороз с.Волошки, баба — Олена Лисюк м.Ковель, ведуча - Ольга Яренчук, режисером – постановником цієї вистави є Володимир Кравчук, голова ГО «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії».

Не має значення, хто актор - здорова людина або людина з інвалідністю. У постановці актори - рівні іншим професіоналам, про що свідчать отримані нагороди. Отже, можна жити, творити, розвиватися, проростати корінцями і гілочками в навколишній світ.

Щиро дякуємо за можливість прийняти участь директору міжнародного благодійного фонду «Долоні» Кравцовій Анні.

Ольга Яренчук

Прес-секретар

Громадської організації

«АСОЦІАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

«ДОБРОДІЯ В ДІЇ»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь