A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Крок у безсмертя.

Дата: 22.06.2021 15:13
Кількість переглядів: 217

Сьогодні розмова про тих, хто прийняв на себе страшний удар війни, про тих, чиє серце кривавою лінією пронизала війна – Велика Вітчизняна – про воїнів цієї страшної битви.  Україна стала епіцентром бойових дій.  За перемогу над нацизмом український народ заплатив неймовірно дорогу ціну. Держава втратила п’яту частину населення.   Багато хто пропав безвісти або спочиває у місцях невідомих нам. Проте, пошуковцям – волонтерам, на чолі  з командиом Волинського пошукового загону «Відродження» Вадимом Дорофєєнком вдається відшуковувати останки  військовослужбовців  Червоної армії. 


  Вони  загинули  переважно на території нинішнього  Ковельського району  під час бойових дій з нацистськими окупантами у 1941 – 1944 роках і перебували в окопах на місці загибелі. Тож, сьогодні, в День скорботи і вшанування пам’яті   жертв війни в Україні, по-християнськи, з молитвою, хвилиною мовчання та почестями перепоховали останки солдат війни. Місцем вічного спочинку героїв стало впорядкований  військовий меморіальний  цвинтар  неподалік   с. Мощена, в урочищі Мар’їне.

У церемонії перепоховання взяли  участь заступник голови районної ради Андрій Броїло, голова Ковельської РДА Ольга Черен, Ковельський міський голова Ігор Чайка, заступник міського голови Наталія Маленицька, Люблинецький селищний голова Наталія Сіховська, депутат районної ради Віталій Власов, ветерани, представники органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, представники громадськості та засобів масової інформації.

Заступник голови районної ради Андрій Броїло висловив щиру вдячність пошуковцям загону  «Відродження», за їхню роботу щодо збереження історії та докладення максимум зусиль аби  віддати данину пам’яті кожному, хто поліг у бою, без молитви та людської шани пішов із життя, захищаючи рідну землю. Посадовець зазначив, що у світлі подій останніх років, коли і сьогоденна історія нашої держави навчає нас особливо гостро усвідомлювати ціну свободи, миру та безпеки, досить важливо  виховувати підростаюче покоління в дусі патріотизму та героїзму, прищеплювати шанобливе ставлення до героїчного подвигу ветеранів, учасників та свідків війни, підтримувати пам’ятать про тих, хто не повернувся з поля бою, захищаючи нашу рідну неньку, наше майбутнє. Адже, пам’ятати про героїв є святим обов’язком кожного українця. «Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Саме так ми говоримо своїм дітям, закріпивши цю криваву дату в наших серцях», - завершив свою промову посадовець.

Перед усіма жертвами Другої світової війни, імена яких відомі чи невідомі, присутні схили голови у хвилині мовчання. Представники духовенства Ковельщини  провели поминальну літургію. На честь їх подвигу пролунав військовий залп і на могили загиблих воїнів  учасники заходу  поклали квіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь