A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

На контролі у керівництва райради

Дата: 22.06.2021 18:36
Кількість переглядів: 232

Сьогодні голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак  з робочою поїздкою перебував на території  Шацького національного природного  парку.  Підставою для цього стало звернення щодо роботи цієї установи. Разом з головою районної ради участь у заході взяли голова постійної комісії з питань сільського господарства, екології та земельних ресурсів Василь Голядинець, член цієї комісії Іван Омельчук, голова постійної комісії з питань фінансів та бюджету  Андрій Харлампович, заступник голови цієї комісії Олена Копитко, член постійної комісії з питань регулювання комунальної власності, транспорту, зв’язку та інфраструктури Володимир Захарко та Роман Вензловчький.


Народні обранці обстежили  територію біля водойм парку. Ознайомилися з роботою  рятувальних постів, громадських закладів на території установи,  а також із правилами спортивно-любительського рибальства, дозвіл на проведення якого оголошено ще з 11 червня.   З вивчення ситуації, яка склалася навколо вищевказаного  закладу, депутати визначились з пріоритетами подальшого роботи в плані функціонування установи  та окреслили певні питання, компетенція розгляду який у віданні сесії райради.

Користуючись нагодою, депутат Ковельської районної ради  Роман Вензловський,  який працює медичним директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ШАЦЬКА ЛІКАРНЯ ШАЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ", ознайомив колег з буднями закладу. На сьогодні вищезазначену установу  очолює Світлана Крецу, яка повідомила, що  районна лікарня працює  на 40  стаціонарних ліжок. Для потреб населення функціонують приймальне, поліклінічне відділення  та відділення стаціонарного лікування дорослих та дітей без проведення хірургічних операцій. В лікарні 32 лікаря та 88 чоловік середнього медичного персоналу. На сьогодні медичний персонал поповнився молодими спеціалістами,  адже, керівництво підприємства знає, що  саме обладнання не варте нічого без спеціаліста. Тому впроваджують в практику залучення молодих лікарів, які навчалися за кошти місцевого бюджету. минулого року медичний персонал  налічував чотири молодих спеціаліста, а цього року  ще 6  поповнять його ряди .  Варто зазначити, що вже збудовано  амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Піща , та завершується капітальний ремонт АЗПСМ с. Пульмо.

Голова райради В’ячеслав Шворак мав можливість зустрітися та поспілкуватися з медперсоналом установи, обговорити нагальні проблеми  лікарні, які на сьогодні є важливими для належного функціонування підприємства  та надання медпослуг пацієнтам згідно договорів, укладених з Національною службою здоров’я. Народні обранці оглянули матеріально – технічну базу закладу та готовність до початку туристичного сезону, адже кількість населення в смт. Шацьк збільшується в три рази, так як багато мешканців не тільки з України їдуть на відпочинок.  На сьогодні,  у  лікарні працює потужна лабораторія з новітнім обладнанням, яке відповідає європейським стандартам та пройшло  акредитацію.  Проте,  є і проблемні питання. В ході бесіди з керівником установи, В’ячеслав Петрович дізнався про потребу придбання нового рентген апарату. Тож запевнив присутніх, що питання  виділення коштів на вищезазначену потребу лікарні буде розглянуте на засіданні чергової сесії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь