A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відзначили 67-му річницю створення військової частини А1547

Дата: 01.07.2021 17:38
Кількість переглядів: 597

Липень для військової частини А1547, що у с.  Поворськ,  -  знаменний, саме цього місяця вона святкує свій День народження.  З нагоди 67- річниці її створення на площі частини  зібрались військовослужбовці,  вільнонаймані працівники Збройних Сил України, ветерани військової служби.  Привітати особовий склад військової частини з річницею завітали голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, заступник голови районної ради Андрій Броїло, перший заступник  голови районної державної адміністрації Сергій Книш, Поворський сільський голова Інна Бондарук.


Історія становлення військової частини  припала на 1 липня 1954 року.  Військовий авіаційний полігон з умовним найменуванням ВЧ А1547 розташований на території двох районів – Ковельського та Камінь-Каширського. Свою роботу розпочав як артилерійський полігон, котрий згодом отримав статус авіаційного полігону першої категорії з присвоєним умовним найменування в/ч А1547. В мирний та воєнний час авіаційний полігон призначений для забезпечення бойового застосування авіаційних засобів ураження та тактичної виучки екіпажів, підрозділів, частин та з’єднань авіації Збройних Сил України. За останні роки на полігоні проводилися масштабні навчання із застосуванням авіації, залучалися Сухопутні та Аеромобільні десантні війська. Близько третини особового складу авіаційного полігону мають бойовий досвід та брали участь в АТО/ООС у складі інших військових частин. На жаль, не оминула і втрата бойового побратима частини - у березні 2017 року у російсько-українській війні на Донбасі загинув колега  Микола Яворський. Тому саме із вшанування його світлої пам’яті розпочався сьогоднішній захід. Представники районної та місцевої влади поклали квіти до меморіального знаку  Миколі Яворському та хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих за свободу і незалежність України.

В продовження урочистостей, з вітальним словом до присутніх звернулися голова районної ради В’ячеслав Шворак, перший  заступник голови РДА Сергій Книш, Поворський сільський голова Інна Демчук. Посадовці привітали  особовий склад війсьвокої частини зі святом та побажали  усім гідно виконувати свій військовий обов’язок в ім’я Батьківщини, а також, користуючись нагодою, подякували військовослужбовцям за службу, адже, на їх долю випала головна та почесна місія -  бути  на сторожі миру рідної землі і всієї України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь