A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася шоста сесія Ковельської районної ради восьмого скликання.

Дата: 30.07.2021 17:19
Кількість переглядів: 260

30 липня 2021 року в приміщенні КЗ «Публічна бібліотека» Ковельської територіальної громади відбулося засідання шостої сесії Ковельської районної ради восьмого скликання, яку провів голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак.


На сесії були присутні 37 депутатів із 42 обраних. У роботі сесійного засідання взяли участь: заступники голови Ковельської райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районої ради, депутати обласної ради, обрані від Ковельського району, керівник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк, директор Шацького НПП Марія Христецька,  начальники управлінь, відділів, служб та секторів райдержадміністрації, окремі представники контролюючих та інших органів територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади,  окремі представники територіальних громад району,  місцеві засоби масової інформації.

Перед початком засідання сесії районної ради присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять  земляків  та всіх, хто  загинув у боротьбі за незалежну Україну в зоні проведення ООС.                                          

Окрім  стандартних  позицій ведення сесії:  оголошення запрошених, привітання іменинників, які відсвяткували своє День народження в міжсесійний період,  обрання лічильної та редакційних комісій, ухвалення регламенту роботи сесійного засідання, - на початку сесійного засіданні мали місце ряд інших оголошень.

Зокрема,  В`ячеслав Шворак повідомив, що в міжсесійний період  в установах та організаціях відбулися кадрові зміни, а саме: згідно наказу  Головного управління ДСНС України у Волинській області на посаду начальника Ковельського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області призначено полковника служби цивільного захисту Войтаніка Володимира Петровича; начальником Ковельського райвідділу Управління СБУ у Волинській області призначений Долінко Віталій Васильович, а посаду першого заступника голови Ковельської РДА  обійняв Книш Сергій Степанович.

На  сесійному засіданні перед депутатами виступила заступник директора Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Валентина Варголяк, яка розповіла про проєкт "Пересувні відділення Укрпошти"- це новий формат роботи  поштових відділень. Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ)—це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та хутори з населенням до 1,2 тис. жителів. Пересувні відділенні потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги.

Відповідно до пункту 14.6  статті 14 Регламенту Ковельської районної ради восьмого скликання депутати райради Юрій Мельник, Борис Кабарчук,  Володимир Андросюк, Микола Сушик, Іван Омельчук, Валентина Баланкевич, Володимир Захарко скористались  своїм правом щодо оголошення депутатського запиту.

 

По тому депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

В ході роботи депутати мали можливість заслухати інформацію керівника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександра Кралюка щодо дотримання екологічного законодавства на території Ковельського району та  інформацію керівника Шацького  НПП Марії Христецької про роботу Шацького  НПП.  

Саме цим двом питанням і було приділено депутатами найбільше уваги в порівнянні з іншими не менш важливими питаннями порядку денного. Депутатів цікавило, як  Державна екологічна інспекція реагує на правопорушення природоохоронного законодавства зокрема: нелегальних кар`єрів з видобутку корисних копалин місцевого значення, розорювання зон річок, озер, стихійні сміттєзвалища тощо. Ще більш запитань та критичних зауважень у представників райради було до директора Шацького НПП Марії Христецької .

В підсумку розгляду цього питання її роботу було визнано незадовільною, а інформацію по недоліках було вирішено направити у відповідні вищестоячі інстанції та правоохоронні органи.

Депутати також відмовили ТзОВ «Волиньбудматеріали» на погодження надання товариству спеціального дозволу.

В ході розгляду питань порядку денного депутами були ухвалені рішення з ряду питань, а саме: Про внесення змін до Районної програми підтримки органів виконавчої влади у Ковельському районі на 2021 рік, затвердженої рішенням районної ради від 19 лютого 2021 року  № 4/19; Про внесення змін до Програми вшанування працівників, колективів підприємств, організацій, установ, мешканців Ковельського району з нагоди державних, професійних свят, ювілейних дат, пам’ятних днів та висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади у місцевих засобах масової інформації на 2021 – 2023 роки, затвердженої рішенням районної ради від 19 лютого 2021 року № 4/20; Про внесення змін до  Програми розвитку місцевого самоврядування  в Ковельському районі на 2021-2022 роки, затвердженої рішенням районної ради від 19 лютого  2021 року № 4/21; Про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2020 року №2/12 «Про районний бюджет на 2021 рік»; Про оголошення конкурсу на створення  офіційної символіки Ковельського району; Про План роботи Ковельської районної ради восьмого скликання на ІІ півріччя 2021 року; Про передачу у комунальну власність Колодяжненської  територіальної громади  матеріальних цінностей; Про внесення змін до рішення районної ради від 23.04.2021 року № 5/26 «Про визначення балансоутримувачів  майна спільної власності територіальних громад сіл,  селищ району»; Про проведення переоцінки об’єктів малої приватизації  спільної власності територіальних громад сіл, селищ району, що підлягають приватизації; Про внесення змін до списку присяжних Ковельського міськрайонного суду, затвердженого рішенням районної ради від 28 лютого 2020 року 3 31/20.

В Різному, депутатами було ухвалені звернення до вищих органів влади, а саме: - до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо додаткового фінансування програми субсидій в Україні; -до Президента України, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України  щодо заборони  діяльності партії «Опозиційна платформа – За життя» та «Партія Шарія; - до голови Верховної Ради України, Прем’єр – міністра     України щодо вдосконалення  порядку сплати податку на доходи фізичних осіб; -до Верховної Ради України щодо  прийняття законопроєктів №№ 4572,4573,4574 і 4575 від 04.01.2021 р.; -до Верховної Ради України щодо прийняття законопроекту у другому читанні та в цілому «Про запобігання  загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу у суспільному житті (олігархів)» №  5599 від 02.06.2021 року»; - до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо функціонування районних рад; - до Волинської обласної ради та Волинської обласної державної  адміністрації щодо передачі доріг загального користування місцевого значення; - до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо належної підтримки інституту сім’ї, її розвитку та захисту.

По закінченню сесії В`ячеслав Петрович  подякував усім присутнім за злагоджену і плідну роботу, вирішення і врегулювання поставлених на порядок денний питань, а також  повідомив, що наступне сесійне засідання  відбудеться в третій декаді вересня. Нагадуємо, що з результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської районної ради за посиланням https://kovelska-rayrada.gov.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь