A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Оперативна нарада.

Дата: 03.08.2021 15:26
Кількість переглядів: 180

Сьогодні, 3 серпня 2021 року, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, заступник голови районної ради Андрій Броїло взяли участь у оперативній нараді, яку провів заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.


Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ілюшик доповів про роботу та створення служб у справах дітей в територіальних громадах. Посадовець відмітив, що на території району проживає 47852 дитини віком від 0 до 18 років. На обліку служби у справах дітей  райдержадміністрації перебуває 319 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах і проживають у 126 сім’ях, з них 4 дитини самовільно залишають місце проживання і 18 дітей, які зазнали психологічного насильства. З метою попередження злочинності та правопорушень, поширення наркоманії та пияцтва, службою у справах дітей розроблено поквартальний графік проведення рейдів-перевірок в денний та у вечірній час, по дотриманню раціонального проведення дозвілля неповнолітніх, молоді в районі та перевірці умов виховання дітей в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Виявлено 19 сімей, в яких проживають 46 дітей, з них 3 дитини залишилися без батьківського піклування та 15 дітей було вилучено з сімей у зв’язку із загрозою життю та здоров’ю. Станом на 2 серпня 2021 року на первинному обліку у службі у справах дітей Ковельської райдержадміністрації перебуває 278 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. З них дітей-сиріт – 87, дітей, позбавлених батьківського піклування 0 191. В сім’ях опікунів, піклувальників проживає 192 дитини.  На території Ковельського району перебуває на первинному обліку та проживає 59 усиновлених дітей, за умовами проживання і виховання яких здійснюється нагляд. В районі створено і функціонує 15 прийомних сімей,  в яких виховується 33 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких 22 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього в ДБСТ виховується 46 дітей вищевказаної категорії. З метою захисту прав та інтересів дітей, підготовлено та направлені громадам рекомендації про невідкладне утворення служб у справах дітей Ковельського району. Станом на 2 серпня 2021 року з 23 територіальних громад, які розташовані на території Ковельського району, створені служби у справах дітей у 16 територіальних громадах. Не створені служби у справах дітей у Самарівській, Головненській, Забродівській, Заболотівській, Велимченській, Рівненській територіальних громадах.

Заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман наголосив, що службою у справах дітей райдержадміністрації неодноразово проводилася з органами місцевого самоврядування інформаційно-роз’яснювальна робота та надавалася методична допомога з питань  утворення служб у справах дітей у складі виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад. Проте, вище зазначені  територіальні громади до цього часу так і не утворили служби у справах дітей у складі своїх виконавчих органів рад, що не відповідає діючим вимогам законодавства та може призвести до порушення інтересів держави в частині гарантування забезпечення належного захисту прав дітей.

«В Конституції України чітко передбачено право на захист дітей і я хочу, щоб всі громади, які взяли на себе повноваження розуміли, що в них є обов’язки і відповідальність за порушення таких прав. Тому служби у справах дітей слід створити невідкладно»,- наголосив Роман Ярославович.

Присутні на нараді керівники та представники громад проінформували про те, коли будуть утворенні відповідні структурні підрозділи у виконавчих апаратах відповідних рад.

В підсумку наради заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман ознайомив учасників наради із заходами суспільно – політичного спрямування, що відбуватимуться в районі цього тижня, а також запросив до участі в них працівників райдержадміністрації і закликав максимально спрацювати над вирішенням завдань, поставлених перед структурними підрозділами. (За матеріалами Ковельської РДА)

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь