A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулося засідання Координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії.

Дата: 03.08.2021 11:44
Кількість переглядів: 197

3 серпня голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, заступник голови райради Андрій Броїло взяли участь у засіданні Координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії, яке проходило під керівництвом заступниці голови ОДА Людмили Тимощук.

Учасники засідання обговорили актуальні питання профілактики соціально значущих та складних захворювань, таких як ВІЛ-інфекції/СНІД, туберкульоз та наркоманія, визначили основні напрямки профілактики поширення цих небезпечних захворювань на території області.

«Пандемія COVID-19 внесла свої корективи у наше життя та поставила на другий план хвороби, які уже не один рік викликають занепокоєння у медиків,  – наголосила Людмила Тимощук. – Ми не повинні забувати про ВІЛ-інфекцію/СНІД, туберкульоз, наркоманію та роботи усе можливе аби запобігти їх поширенню».

Фахівець супроводу реформ та регіонального розвитку Центру громадського здоров’я МОЗ України Олена Яценко розповіла про реалізацію у Волинській області програми Глобального фонду протягом 2021-2023 років.

«Проведення заходів із профілактики поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії, догляд та підтримка ключових груп населення за кошти світового Глобального фонду по боротьбі з ВІЛ/СНІД, туберкульозом та малярією уже мають перші позитивні наслідки щодо поширення ВІЛ-інфекції серед груп населення з підвищеною уразливістю щодо ВІЛ-інфікування, – наголосила Олена Яценко.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією затвердив фінансування для України у розмірі 135 млн 778 тис. доларів США на 2021-2023 роки. Серед стратегічних цілей такої програми є забезпечення доступу до своєчасного виявлення, діагностики та лікування туберкульозу і ВІЛ, а також впровадження дієвих моделей допомоги, орієнтованих на пацієнта.

Окрім того, учасники засідання обговорили проведення первинної профілактики соціально значущих захворювань  серед учнівської та студентської молоді в області. Відтак, Координаційна рада проголосувала та підтримала ряд заходів, з метою забезпечення ефективної діяльності з питань профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь