A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбувся  районний фестиваль громад Ковельського району «Живи та міцній, Україно, під прапором неба й родючих ланів!».

Дата: 08.08.2021 18:56
Кількість переглядів: 221

День незалежності України – це найбільше національне свято. Уперше за тисячолітню історію, на карті світу постала держава під назвою „Україна”. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців.

8 серпня з нагоди 30-ї річниці Дня незалежності України в селі Задиби на території сільськогосподарських угідь ФГ "Перлина Турії" відбувся  районний фестиваль громад Ковельського району «Живи та міцній, Україно, під прапором неба й родючих ланів!». Присутніми  на заході були представники обласної, районної влади, депутати обласної та районної ради, керівники установ, організацій, аматорські колективи  територіальних громад, сільські та селищні голови,  представники ЗМІ, багато гостей, тощо.

На співочому полі серед соняхів ніде було й яблуку впасти багато людей зі всієї Ковельщини приїхали, щоб разом відсвяткувати 30-у річницю незалежної України. Кожна громада привезла свій аматорський колектив народної самодіяльності. Усі присутні мали можливість взяти участь у флеш-мобі-відтворити карту України.

З привітальним словом виступив голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак: «День Незалежності України– це не просто знаменна дата, це втілення мрій і сподівань багатьох поколінь наших предків, які віками плекали самостійність. Сьогодні до України прикута увага всього світу, тисячі кращих синів і дочок українського народу знову виборюють право жити в правовій, успішній і стабільній державі. Шлях української державності пролягав через тисячоліття. Україна як держава відбулася остаточно і безповоротно. Нам з вами випало жити в непростий час, але доленосний. У час, який випадає не на кожне покоління. Час, який формує нову генерацію вільних і незалежних людей. Святкування незалежності, особливо зараз, зобов’язує відверто і вимогливо оцінити пройдене, обміркувати напрямки та перспективи подальшого розвитку, дати відповіді на найбільші актуальні питання сучасної доби. Тож бажаю Вам віри надії і любові до рідної землі; енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях. Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі. Зі святом Вас».

До вітань також приєдналися народний депутат України Вячеслав Рубльов, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, начальник департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен, депутат обласної ради керівник ФГ "Перлина Турії" Володимир Яренчук,Турійський селищний голова Олексій Безсмерний, заступник голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Віктор Фіщук, виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конончук, засновник, генеральний директор «УКРАВІТ» Віталій Ільченко.

Після офіційної частини приємний настрій всім глядачам протягом кількох годин дарували  на сцені аматорські колективи всіх  громад району. Своїми чаруючими голосами, своїм артистизмом вони додали усім учасникам фестивалю гарний настрій. До уваги присутніх свята були представлені святкові експозицію кожної громади району. Всіх пригощали кулішем і різними смаколиками. Розвагою для наймолодших гостів свята була надувна гірка і все це створювало атмосферу святковості.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь