A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

ЗВЕРНЕННЯ до Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації щодо передачі доріг загального користування місцевого значення

Дата: 11.08.2021 09:37
Кількість переглядів: 134

На 6 сесії Ковельської районної ради депутати ради ухвалили Звернення до Волинської обласної ради та Волинської обласної державної адміністрації щодо передачі доріг загального користування місцевого значення.


ЗВЕРНЕННЯ

до Волинської обласної ради

та Волинської обласної державної адміністрації

щодо передачі доріг загального користування

місцевого значення

 

Ми, депутати Ковельської районної ради,  звертаємо вашу увагу на одну із найгостріших проблем в транспортній інфраструктурі України – незадовільний  стан дорожнього покриття  та висловлюємо занепокоєння значної частини жителів Ковельського району, адже, безпека дорожнього руху, безпечне пересування дорогами – завжди було актуальною проблемою. Тому, мешканці  Ковельщини повинні мати інформацію щодо утримання доріг загального користування, які  перебувають у віданні ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

         Ось уже третю сесія поспіль ми намагаємося поспілкуватися та отримати інформацію від директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Оксани Грицюк щодо стану автомобільних доріг, які перебувають у віданні державного підприємства. Однак , у відповідь на запити районної ради отримуємо відписки та відверте ігнорування вимог представницького органу Ковельщини.

         Невдовзі почнеться осінньо – зимовий період і ми, аналізуючи роботу чи, вірніше, бездіяльність  ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» за минулий осінь – зимовий період, не хочемо повторення ситуації, коли громади району в умовах сніжної зими залишились сам на сам із заметеними хурделицею непроїзними дорогами. Левову частку робіт з  розчищення від снігу доріг місцевого значення виконували на території  Ковельського району самі територіальні громади. Не краща ситуація і зараз, у  весняно – літній період, адже, заплановані та анонсовані Службою ремонти доріг не проводяться.

         Зважаючи на вищевикладене, ми просимо Вас розглянути можливість передачі доріг загального користування місцевого значення, а саме, районні автомобільні дороги у відання районних ради, разом з фінансовим ресурсом на їх експлуатаційне утримання.

         Передача доріг місцевого значення разом з джерелами фінансування на місця необхідна тому, що місцеві органи влади краще знаються на проблемах і потребах мешканців своїх населених пунктів, а отже, першочергові напрями  спрямування отриманих фінансових ресурсів визначатимуть ефективніше.

         В умовах 2021 року просимо аби акти виконаних робіт по експлуатаційному утриманню доріг погоджувалися територіальними громадами.

 

                                                                       Ухвалене

рішенням Ковельської районної ради

від 30.07.2021 року № 6/23.7


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь