A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Податкова інформує

Дата: 01.09.2021 18:10
Кількість переглядів: 175

Старт податкової амністії. Для волинян відкрито єдиний рахунок для сплати збору з одноразового добровільного декларування

Відсьогодні, 1 вересня 2021 року в Україні стартує одноразове добровільне декларування. Тобто, громадяни мають право подати декларацію про активи, які придбані за доходи, з яких не сплачені податки, перерахувати до держбюджету одноразовий збір і таким чином в законний спосіб уникнути відповідальності за несплату податків в минулому.

Єдиний рахунок для сплати збору з одноразового добровільного декларування волинянами теж вводиться в дію з 1 вересня 2021 року, - інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

З реквізитами рахунку для зарахування надходжень до державного бюджету за кодом класифікації доходів бюджету 1101110 «Податок на доходи, що сплачується громадянами за результатами подання одноразової декларації» можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

«Скористатися правом на податкову амністію і задекларувати свої активи можуть громадяни, котрі є платниками податків та нерезиденти, які колись були зареєстровані платниками податків в Україні. Однак, неповною мірою виконували свої податкові зобов’язання і придбали активи за кошти без сплати податку на доходи фізичних осіб», - коментує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців запевнила, що фахівці податкового адміністрування нададуть необхідну консультаційну допомогу кожному потенційному декларанту. Варто врахувати, що одноразова декларація подається лише через Електронний кабінет.

«Процедура декларування – абсолютно добровільна. Закон не передбачає, що декларант розкриває джерела одержання активів. Тобто, податкова не запитуватиме як зароблені кошти для купівлі майна. Але активи, придбані в результаті кримінального чи корупційного злочину, не можуть бути легалізовані», - уточнює Світлана Савчук.

Відповідно до вимог закону після подання декларації протягом тридцяти днів фізична особа сплачує одноразовий збір, який суттєво менше ставки податку на доходи фізичних осіб.

Зокрема, в рамках податкової амністії запропоновано три ставки: 5% загальна ставка, 9% для закордонних активів та 2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Вичерпна та актуальна інформація про особливості подання декларації та сплати одноразового збору - у банері «Одноразове добровільне декларування» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Щосереди з 10.00 до 12.00 за номером телефону в Луцьку (0332) 777-106 для декларантів працює пряма телефонна лінія з питань одноразового добровільного декларування.

 

Чи має право декларант подати повторно звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію?

У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, внаслідок чого одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) була визнана не поданою, декларант має право подати повторно таку Декларацію, оскільки Податковий кодекс України не містить обмежень щодо подання повторної звітної Декларації.

Відповідно до абзацу шостого п. 12 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір), зазначеної в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – Декларація), у встановлений підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ строк Декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюються передбачені підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ державні гарантії та звільнення від відповідальності.

Разом з тим, згідно з п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування має право добровільно подати до контролюючого органу Декларацію в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Довідково: Загальнодоступний інформаційно - довідковий ресурс (категорія 134.05).

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

 

 

 

 

 


      



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь