A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Любов до Бога, до рідної землі, до свого народу, до рідної мови є найсвятішою

Дата: 19.09.2021 12:23
Кількість переглядів: 236

Сьогодні, в Будинку культури с. Доротище, відбулася презентація  книги  ковельського письменника, філософа, краєзнавця, релігієзнавця Дмитра Корнелюка « Росіяни – москалі на чужій землі».  Модератором  зустрічі виступив  заступник голови районної ради Андрій Броїло.


Участь у заході також взяли  начальник управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради, депутат Ковельської районної ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури,  охорони здоров’я, соціального захисту,  духовності, молоді та спорту Віктор Бичковський;  місцевий староста Юлія Трофимчук;  письменник, журналіст, почесний громадянин м. Ковеля Анатолій Семенюк; поетеса, краєзнавець Валентина Клюнтер; письменник – гуморист Віталій Лихобицький, громадські активісти Федір Хвисюк, Оксана Мулярчук, Василь Марчук та інші,   друзі письменника, жителі громади.

Праця Дмитра Пилиповича   « Росіяни – москалі на чужій землі» видана до 330 – річчя обрання Івана Мазепи гетьманом. Це вже дев’ята книга у писемній добірці автора.  Мета цієї праці – розповісти про Івана Мазепу, як про своєрідний символ української  національної ідеї; пройтися, хоч фрагментарно, стежками боротьби нашого люду з одвічним ворогом  Росією – Московією за волю та кращу долю; заглянути в очі «старшому брату», який сьогодні зі зброєю в руках лізе через наші кордони, зазіхаючи на нашу віру, нашу мову, нашу історію, нашу землю; показати  суспільну місію Церкви у житті держави, як її національний феномен. Автор прагне налагодити розірваний  духовний зв’язок поколінь і перенести в майбутнє досвід, патріотичні, моральні та духовні цінності старших поколінь, застерегти від  екстремізму і помилок.

Письменника  вітали друзі, колеги, дарували квіти, робили фото на згадку, ловили натхненну мить. Присутні  зарядилися позитивом та новими враженнями.  Звичайно, адже, що може бути краще від зустрічі з новою книгою, а тим паче з автором, який поділився з присутніми сокровенним.

В підсумку зустрічі , заступник голови райради Андрій Броїло зазначив, що такі книги є надзвичайно цікавими та особливими, адже історія України складається з мікроісторій окремих населених пунктів, невеликих територій. А Дмитро Пилипович Корнелюк – це людина, яка акумулювала зусилля багатьох людей для того, щоб все зібрати разом у одну книгу.              « Книга « Росіяни – москалі на чужій землі» адресована  кожному з нас, аби ми мали можливість берегти пам’ять про історію  Батьківщини і надалі виборювати своє – незалежну Україну», - зауважив Андрій Петрович.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь