A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого інформує

Дата: 24.09.2021 08:57
Кількість переглядів: 148

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого постійно здійснює узагальнення практики діяльності владних інституцій, у тому числі місцевого самоврядування. Опрацювання кращих практик діяльності місцевих рад в Україні та інших держав дали можливість сформувати два універсальні практичні курси для працівників місцевого самоврядування щодо організації їх роботи в умовах сьогодення.


Нові виклики та реалії діяльності виборних посадових осіб та всього апарату ради зумовлюють необхідність формування розуміння їх реальних та потенційних можливостей, що надає йому законодавство задля захисту та представництва інтересів територіальної громади та розвитку місцевого самоврядування відповідного регіону.

Автори інноваційних курсів практичного спрямування «ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ДЕПУТАТА МІСЦЕВОЇ РАДИ» І «ЮРИСТ У СФЕРІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»на базі Тренінгового центру Асоціації випускників Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого пропонують фокус-знання щодо основних напрямків діяльності органів місцевого самоврядування з урахуванням останніх змін до законодавства щодо децентралізації та змін правової, територіальної і матеріально-фінансової основи місцевих рад.

Акцентуємо, що головним наробком курсів стали практичні поради щодо форм і методів роботи органів та посадових осіб місцевого самоврядування з реалізацій адміністративних та галузевих повноважень щодо територіального розвитку й формування інфраструктури, забезпечення ефективного управління місцевими ресурсами, забезпечення законності та правопорядку на території громади. Окрема увага буде приділена новаціям законодавства щодо реалізації медичної реформи, плануванні та забудові територій, організації діяльності з надання адміністративних послуг.

Ці курси також мають стати в нагоді помічникам депутатів, представникам органів самоорганізації населення, старостам, членам виконавчого комітету та працівникам апарату. Окрім традиційних організаційно-правових форм діяльності депутатів, органів та посадових осіб, тренери курсу сконцентрують існуючий досвід застосування новітніх колективних та індивідуальних форм реалізації повноважень як всередині територіальної громади, так і у взаємозв’язках із іншими органами та посадовими особами, від належної діяльності яких залежить розвиток громади.

Завершення курсу оформлюється наданням його слухачам сертифікату про його проходження.

Детальна інформація надається в програмі, яка додається до цього листа.

Сподіваємося, що співпраця між Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого, Тренінговим центром Асоціації випускників Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та органами місцевого самоврядування, які Ви представляєте, стане важливим кроком у взаємодії науки та практики на шляху формування розвинутої та ефективної місцевої демократії та муніципального розвитку.

 

Проректор з науково-педагогічної

Роботи та стратегічного розвитку Юрій БАРАБАШ

Грищенко Катерина

+380983054536

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь