A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Робочі поїздки

Дата: 01.10.2021 20:23
Кількість переглядів: 119

Нещодавно голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутати обласної та районної ради з робочою поїздкою відвідали  Шацьку  та Ратнівську територіальні громади.

На території Шацької  громади представники влади спільно з її очільником  Сергієм Карпуком обговорили перспективу будівництва «Центру олімпійської та паралімпійської підготовки» на території цієї ж громади. Учасники зустрічі оглянули земельну ділянку та вивчили питання підведення інженерних мереж. На думку Сергія Карпука з підведенням комунікацій проблем не буде. Як і з прокладанням 2 кілометрів дороги. Григорій Недопад зауважив , що необхідно спробувати реалізувати цей масштабний проєкт за державні кошти. Проєктно-кошторисна документація і підготовка виконуватиметься коштом місцевих та обласного бюджетів.

Також у ході робочого візиту на Ратнівщину посадовці відвідали Заболоттівську спеціальну школу та НВК "ЗОШ 1-3 ступення-дитячий садок" у селі Гірники.

Заболоттівська спеціальна школа реалізовує міжнародний проєкт «Створення лабораторії стійкого розвитку».

Презентуючи проєкт гостям, директорка школи Ольга Головій розповіла, що цей проєкт засновано Спілкою Сільських Громад Підляського воєводства і фінасуватиметься польською стороною. Загальний бюджет - близько 355 тисяч євро.

"Буде зведено нове приміщення, де облаштуємо меблевий та швейний цехи, ком'ютерну лабораторію, буде закуплене новітнє устаткування та обладнання, - розповіла вона. - Це дасть нам нові можливості розвиватися і, можливо, у перспективі заробляти власні кошти. І найголовніше - у наших вихованців з'явиться можливість здобути професію, працевлаштуватися і соціалізуватися".

На сьогодні у закладі навчається 112 учнів, майже усі проживають тут постійно. Оскільки навчальний заклад реалізовує такий масштабний проєкт вперше, директорка закладу розраховує на супровід та сприяння влади.

Посадовці також оцінили перспективу школи у селі Гірники стати опорним закладом. Директор освітньої установи Олександр Ковч розповів, що це найбільший сільський навчальний заклад у Ратнівській громаді, тут здобувають знання понад пів тисячі учнів та майже сотня дошкільнят. Школа перевантажена і змушена працювати у дві зміни.

Голова громади Віталій Бірук зазначив, що ще у 2015 році розроблено проєкт реконструкції з добудовою закладу. Цей документ вони з року в рік подають на розгляд комісії, щоб отримати фінансування за рахунок коштів ДФРР, однак поки безрезультатно тому просять допомоги у представників обласної та районної влади. Голова Ковельської районної ради В'ячеслав Шворак та депутат районної ради Андрій Харлампович запевнили, що районна рада не буде стояти осторонь цих проблем і запевнили у підтримці.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь