A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ковельська районна рада
Волинська область

Відбулася сьома сесія Ковельської районної ради восьмого скликання.

Дата: 07.10.2021 23:01
Кількість переглядів: 216

Сьогодні, 07 жовтня 2021 року, в приміщенні КЗ «Публічна бібліотека» Ковельської територіальної громади відбулося засідання сьомої сесії Ковельської районної ради восьмого скликання, яку провів голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак. На сесії були присутні 28 депутатів із 42 обраних. У роботі сесійного засідання взяли участь: голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутати обласної ради, обрані від Ковельського району, голова Ковельської РДА,  заступник голови районної державної адміністрації,  начальники управлінь, відділів, служб та секторів райдержадміністрації, керівник Ковельської окружної прокуратури, начальник Ковельського міжрайонного відділу СБУ у Волинській області, начальник  Ковельського районного  управління поліції Головного управління національної поліції у Волинській області, заступник начальника  відділу організації несення служби у місті Ковель УПП у Волинській області ДПП, директор ТОВ «Волиньгаззбут», начальник Ковельського відділення АТ «Волиньгаз», заступник директора Ковельської філії ПрАТ «Волиньобленерго»,   окремі представники контролюючих та інших органів територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади,  лідери партійних та громадських організацій,  сільські, селищні голови,  представники місцевих засобів масової інформації.

Перед початком засідання сесії районної ради слово для виступу надали голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду.  Григорій Вікторович подякував всім за таку можливість бути присутнім на цьому сесійному засіданні, побажав всім успіху і наснаги, закликав спільно працювати, щоб виправдати очікування виборців. За вагомий внесок у розвиток демократії та місцевого самоврядування Григорій Недопад вручив голові Ковельської районної ради В’ячеславу Швораку грамоту Української Асоціації місцевих і обласних рад та цінний подарунок .

Оскільки, в порядку денному були звернення до вищих органів влади, які стосувалися загалом опалювального сезону, ціни на житлово – комунальні послуги та енергоносії, а також  питання «Про готовність господарств району до роботи в осінньо – зимовий період 2021-20022 років», присутні заслухали інформацію директора ТОВ «Волиньзбут» Миколи Тищука, до якого в депутатів було багато запитань.

Окрім  стандартних  позицій ведення сесії:  оголошення запрошених, привітання іменинників, які відсвяткували своє День народження в міжсесійний період,  обрання лічильної та редакційних комісій, ухвалення регламенту роботи сесійного засідання,  на початку  засідання мали місце ряд інших оголошень.

Зокрема,  В`ячеслав Шворак повідомив, що в міжсесійний період  в  місцевих органах влади відбулися такі кадрові зміни: 20 липня 2021 року начальником управління Держгеокадастру у Ковельському районі  призначено Олексюка Андрія Юрійовича.

Ще голова райради оголосив, що 4 жовтня 2021 року у Ковельській районній раді утворилася депутатська група «За рівні можливості»,  до складу якої увійшли представники депутатських фракцій ради. Головною метою ДГ «За рівні можливості» є об’єднання зусиль депутатів задля досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, захист та підтримка вразливих категорій населення громади, реалізація інших соціальних ініціатив.

В продовження роботи, депутати райради ухвали порядок денний зі змінами.

Відповідно до пункту 14.6  статті 14 Регламенту Ковельської районної ради восьмого скликання від депутатів райради надійшли наступні депутатські запити, які були підтримані народними обранцями: від депутата Володимира Андросюка на адресу голови районної ради та голови РДА щодо зміни руху поїзда Ковель—Ягодин; від депутата  Миколи Сушика щодо незадовільного стану державної автомобільної дороги загального користування Т-03-08 та  автомобільної дороги  місцевого значення  С 031004. Вказані дороги потребують ремонту; від депутата Івана Омельчука до голови РДА щодо налагодження автобусного сполучення Мизове-Журавлине; від депутата  Олександра Пасенковського на адресу голови районної ради та голови РДА щодо нетактовного, грубого спілкування керівника відділу патрульної поліції в м. Ковелі Тараса Михалко зі своїми підлеглими.

По тому депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

В ході роботи народні обранці мали можливість заслухати інформацію: Юрія Новосада- керівника окружної прокуратури про результати діяльності Ковельської окружної прокуратури за перше півріччя 2021 року; Андрія Литвина- начальника Ковельського районного управління поліції Головного управління Національної   поліції у Волинській області та Сергія Цигульова– заступника  начальника  відділу організації несення служби у місті Ковель УПП у Волинській області ДПП про результати діяльності органів Національної поліції щодо стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони  громадської безпеки і порядку на території Ковельського району за І півріччя 2021 року; Андрія Олексюка- начальника управління у Ковельському районі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області про роботу управління Держгеокадастру у Ковельському районі; Ірини Ревейчук –начальника управління гуманітарного розвитку Ковельської РДА  щодо заходів запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 в навчальних закладах Ковельського району; Світлани Карпюк– начальника відділу фінансів Ковельської РДА про Прогноз районного бюджету на 2022 – 2024 роки.

Депутати не підтримали рішення про отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення ділянки піску «Зимник», розташованої поблизу села Світязь.

В ході розгляду питань порядку денного депутами були ухвалені рішення з ряду питань, а саме: Про  наповнення місцевих бюджетів  за рахунок коштів, одержаних від здійснення заготівлі  другорядних лісових матеріалів та продукції побічних лісових користувань;  Про внесення змін до Регламенту Ковельської районної ради восьмого скликання; Про присвоєння звання «Почесний громадянин Ковельського району»; Про готовність господарств району до роботи в осінньо – зимовий період 2021-2022 років; Про підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей Ковельського району; Про розгляд відповіді на депутатський запит.

 Також депутати підтримали рішення про дострокове припинення повноважень депутата районної ради  Штик Олени Іванівни. Проект рішення про затвердження офіційної символіки Ковельського району депутати  не підтримали і перенесли розгляд цього питання на наступне сесійне засідання.

В Різному, депутатами були ухвалені звернення до вищих органів влади, а саме: -до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття законопроектів, які сприятимуть наповненню місцевих бюджетів; -до  Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році;- до Волинської обласної ради,  Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів для населення;- до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення тарифів для підприємств, установ, організацій, що здійснюють надання важливих суспільних послуг (заклади освіти, охорони здоров`я та соціального захисту). 

З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення. По закінченню сесії В`ячеслав Петрович подякував усім присутнім за злагоджену і плідну роботу, вирішення і врегулювання поставлених на порядок денний питань, а також  повідомив, що наступне сесійне засідання  відбудеться в першій декаді  грудня. Нагадуємо, що з результатами поіменного голосування можна ознайомитись на офіційному сайті Ковельської районної ради за посиланням https://kovelska-rayrada.gov.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь